Gaat de nieuwe 'The Crow' tegen alle verwachtingen in toch dik scoren?

Gaat de nieuwe 'The Crow' tegen alle verwachtingen in toch dik scoren?

Later deze maand debuteert de langverwachte nieuwe The Crow in de bioscopen.

Door de jaren heen werden namen als Bradley Cooper, Luke Evans, Jack Huston en Jason Momoa verbonden aan de titelrol in een compleet nieuwe verfilming van de comic The Crow van James O'Barr. Binnenkort verschijnt de film, met Bill Skarsgård (Pennywise uit It) als Eric Draven alias The Crow.

De nieuwe The Crow is geregisseerd door Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman, Ghost in the Shell) en komt tot stand na een productiehel die zo'n 16 jaar heeft geduurd.

The Crow: top of flop?
Met een productiebudget van circa $50 miljoen zal de film wereldwijd minimaal zo'n 100 tot 150 miljoen dollar moeten opbrengen. Of dit gaat lukken, is zeer de vraag. Vooraf was er al veel kritiek, onder meer van de regisseur van The Crow uit 1994, en de box office-voorspellingen zijn voorlopig mager.

Volgens Box Office Pro haalt de bikkelharde R-rated (16 jaar en ouder) film van Lionsgate slechts zo'n 6 tot 10 miljoen dollar op tijdens het eerste Noord-Amerikaanse weekend. Het is te hopen voor de film dat de eerste recensies goed uitpakken.

Twee weken
Over zo'n twee weken draait The Crow in de wereldwijde bioscoopzalen, ook in Nederland. De Nederlandse distributeur WW Entertainment Nederland zette drie korte tv-trailers online, in de hoop dat hiermee het grote publiek wordt overtuigd.





NieuwsFilm

meest populair