Wat je moet weten over de scifi-film 'Borderlands' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over de scifi-film 'Borderlands' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

De gameverfilming met een sterke cast verschijnt deze week in de bioscoop.

In de afgelopen jaren zien we steeds vaker verfilmingen van videogames, zowel op tv als in de bioscoop. Denk aan The Last of Us, Arcane, The Super Mario Bros. Movie en de Sonic-films. Deze week verschijnt de nieuwste gameverfilming in de bios: Borderlands.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Borderlands voordat je de film in de bioscoop gaat bekijken. Er komen geen spoilers aan bod.

Verhaal
Lilith (Cate Blanchett), een beruchte premiejager met een mysterieus verleden, keert met tegenzin terug naar haar thuis, Pandora, de meest chaotische planeet in het heelal. Haar missie is om de vermiste dochter van Atlas (Edgar Ramírez), de machtigste S.O.B. van het universum, te vinden.

Lilith vormt een onverwachte alliantie met een bont gezelschap van buitenbeentjes - Roland (Kevin Hart), Tiny Tina (Ariana Greenblatt), Krieg (Florian Munteanu), Tannis (Jamie Lee Curtis) en Claptrap (Jack Black), een slimme robot. Samen moeten deze onwaarschijnlijke helden vechten tegen een buitenaards ras en gevaarlijke bandieten om een ??van Pandora's meest explosieve geheimen te onthullen.

Games
De Borderlands-franchise heeft een rijke geschiedenis en heeft grappig genoeg een filmconnectie. Het eerste spel verscheen in 2009 en was geïnspireerd door de Mad Max-films van George Miller. Sindsdien zijn er drie vervolgen verschenen en zijn er talloze spin-offs zoals Tales From the Borderlands uitgebracht.


De film bevat veel populaire personages uit de spellen in bijrollen. Zo zijn Marcus, Scooter, Ellie en Hammerlock van de partij. De Nederlandse acteur Olivier Rigters is ook te zien als Krom.

Deze week te zien
De regie van Borderlands ligt in handen van Eli Roth, maar de heropnames werden overzien door Tim Miller (Deadpool), omdat Roth bezig was met zijn horrorfilm Thanksgiving.


De film is vanaf 8 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm