Onbekende top-arthouse 'Peak Season' vanaf nu tóch in Nederlandse filmhuizen

Onbekende top-arthouse 'Peak Season' vanaf nu tóch in Nederlandse filmhuizen

Een emotioneel stuurloze jonge vrouw smeedt een onverwachte vriendschap met een gids wanneer zij en haar verloofde op zomervakantie gaan in Jackson Hole.

Een vakantieaffaire die net wel of net niet kans van slagen heeft; het is de premisse van de charmante Amerikaanse indiefilm Peak Season, die vorig jaar zijn wereldpremière beleefde tijdens South by Southwest en daar al vergelijkingen opriep met Linklaters Before-trilogie.

In Nederland ging Peak Season volledig onder de radar door van distributeurs, maar is nu, dankzij het Eye Filmmuseum, toch in de bioscoop te zien.

Synopsis
Amy en Max, een New Yorks koppel met trouwplannen, nemen even vrijaf van hun drukke bestaan. Geen betere plek om bij te komen dan het stadje Jackson Hole in bergachtig Wyoming. Terwijl Amy haar carrière voorlopig op een zijspoor heeft gezet, is Max niet achter zijn computer weg te slaan. Een ontmoeting met Loren, een allround gids die haar de beginselen van het vliegvissen bijbrengt, opent voor Amy een mogelijk nieuw perspectief.

Loren is in alles het tegendeel van de ambitieuze Max, een vrijbuiter die leeft bij de dag en aan zijn camper en het gezelschap van zijn hond genoeg heeft. Amy en Loren hebben een duidelijke klik en wanneer Max voor zaken terugkeert naar New York, hebben de twee achterblijvers het rijk alleen.

Opbouw
In de trailer zien we dat dit dilemma levensecht en ontspannen uitgewerkt is in een innemende proeve van off-Hollywood cinema.


Peak Season is vanaf 8 augustus te zien in de filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair