Jim Carrey naam groot risico: kreeg geen cent betaald voor een van zijn grootste filmhits

Jim Carrey naam groot risico: kreeg geen cent betaald voor een van zijn grootste filmhits

Jim Carrey koos geen salaris, maar een percentage voor "Yes Man" en verdiende miljoenen.

Jim Carrey is bij leven een legendarische komiek. Films als Dumb and Dumber, The Mask en Bruce Almighty tonen zijn bijzondere talenten goed.

De 62-jarige ster behoort tot de best betaalde acteurs in Hollywood en zijn vermogen wordt geschat op 180 miljoen Amerikaanse dollar. Toch werd hij niet betaald voor een film uit 2008, aldus het artikel hier van IMDB.

Groot risico
Het lag niet aan het filmbudget, want studio Warner Bros reserveerde 70 miljoen. Jim Carrey besloot zelf voor de verandering geen cent te vragen, maar vroeg om een percentage van de omzet, zijnde 36,2%.

Dat kon een groot risico zijn, want de film genaamd Yes Man was anders dan eerdere films. Het scenario waarin iemand besluit alleen nog maar 'ja' te zeggen op het leven kon gemakkelijk floppen. Jim Carrey zou dan best geen inkomen gehad kunnen hebben uit die film.

Geen flop
Gelukkig bleek die komedie een succes en maakte het een omzet van 223 miljoen bij de box office. Hierdoor moet de ster tussen de 35 en 50 miljoen ontvangen hebben voor alleen die ene film. Meer dan hij ontvangen zou hebben als hij een salaris gevraagd had dus.



In de YouTube-video van JoBlo Behind the Scenes is te zien dat niet alles even gemakkelijk ging. Dat is wel een geruststelling: de acteur heeft moeten werken voor die centjes.

NieuwsFilm

meest populair