Dit Cinematic Universe moest het tegen Marvel opnemen, maar faalde na 1 film al

Dit Cinematic Universe moest het tegen Marvel opnemen, maar faalde na 1 film al

Guy Ritchie kreeg de taak een cinematic universe rondom Koning Arthur te lanceren.

Het succes van het Marvel Cinematic Universe was ongekend, dus het was te verwachten dat andere studio's hun versie van een 'Cinematic Universe' wilden creëren. Zo kwam Warner Bros. met het DCEU en het Monsterverse, maar er waren grootse plannen om nóg een cinematic universe te lanceren.

Het gaat hier om het cinematic universe gebaseerd op de Arthur-legenden dat Warner Bros. in 2017 wilde lanceren met een peperdure film. Dit cinematic universe zou bestaan uit zes films die naar een crossover à la Marvels The Avengers leidden.

Verhaal
De peperdure film in kwestie is King Arthur: Legend of the Sword van Guy Ritchie. De film vertelt een alternatieve versie van het klassieke verhaal: Na de moord op zijn vader grijpt Vortigern (Jude Law), de machtsbeluste oom van de jonge Arthur (Charlie Hunnam), de kroon.

Beroofd van zijn geboorterecht groeit hij op in de achterafstraatjes van de stad, zonder te weten wie hij werkelijk is. Wanneer het lot hem ertoe brengt Excalibur uit de steen te trekken, omarmt Arthur zijn ware lot om een legendarische vechter en leider te worden.

Zesdelige reeks
King Arthur: Legend of the Sword diende als de Iron Man van dit cinematic universe. De films die erna moesten komen, zouden andere belangrijke personages zoals Lancelot introduceren.


Dit is de reden waarom zoveel iconische karakters van de legende van Koning Arthur, zoals Guinevere en Merlin, ontbreken in Legend of the Sword. Het plan was dat ze elk hun eigen film zouden hebben voordat ze uiteindelijk samen zouden komen in een Avengers-achtige film.

Enorme flop
Met alleen al een productiebudget van 175 miljoen was het al een flinke opgave voor Legend of the Sword om een winstgevende film te worden. Het had ook een fiks marketingbudget en kwam uit in een drukke filmzomer.


Helaas werd de film slecht ontvangen door critici en werd er wereldwijd slechts 149 miljoen dollar omgezet. Er wordt geschat dat Warner Bros. zo'n 150 miljoen dollar verlies heeft geleden aan de film.

NieuwsFilm

meest populair