'Superman'-ster Henry Cavill had een rol in de grootse scifi-film 'Stardust' en iedereen is het vergeten

'Superman'-ster Henry Cavill had een rol in de grootse scifi-film 'Stardust' en iedereen is het vergeten

Voordat hij Superman zou spelen, was Henry Cavill te zien in 'Stardust' naast andere grote sterren.

Henry Cavill is een groot acteur geworden. Vooral door zijn rollen als Superman in verschillende DC-films en als Geralt of Rivia in de fantasyserie The Witcher is hij heel bekend geworden. Maar voordat hij deze grote rollen speelde, was Cavill te zien in de scifi-film Stardust uit 2007.

Stardust werd geregisseerd door Matthew Vaughn en mede geschreven door Vaughn en Jane Goldman. Het is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1999 van Neil Gaiman, die ook bekend is van de series Good Omens en The Sandman.

Verhaal
Stardust volgt Tristan, een jonge man uit het fictieve stadje Wall in Engeland. Wall is een stad aan de grens van het magische koninkrijk Stormhold. Tristan betreedt de magische wereld om een gevallen ster te verzamelen voor zijn geliefde Victoria, in ruil voor haar hand.

Tot zijn verrassing verzamelt hij de ster, een vrouw genaamd Yvaine. Heksen en de prinsen van Stormhold jagen ook op Yvaine. Ondertussen probeert Tristan haar voor Victoria's verjaardag, de deadline voor haar aanbod, mee terug te nemen naar Wall.

Emsemblecast
Cavill speelt in Stardust een kleine rol als Victoria's vriend Humphrey met Victoria die gespeeld wordt door Sienna Miller. Vroeg in de film wordt Tristan in verlegenheid gebracht door Humphrey.


De hoofdrollen zijn voor Charlie Cox als Tristan, voordat hij bekend werd en Marvel's Daredevil speelde, en Claire Danes als Yvaine, de vallende ster. Ook te zien in de film zijn onder andere Ricky Gervais, Jason Flemyng, Rupert Everett, Peter O'Toole, Michelle Pfeiffer en Robert De Niro, met Ian McKellen als verteller.

Stardust 2
Vaughn had ideeën voor Stardust 2 die zich zou afspelen in Londen in de jaren 1960, maar de eerste film was niet financieel succesvol genoeg om een vervolg te rechtvaardigen. Op de 10e verjaardag van de release van de film interviewde Vanity Fair Cox, die vaak door fans wordt herkend vanwege zijn rol in Stardust.


Vaughn was kritisch over de marketing van de film en zei dat deze was gepromoot alsof het Lord of the Rings was, terwijl het veel meer was beïnvloed door The Princess Bride. Hij merkte op dat, hoewel de film het niet goed deed in de bioscopen, het wel een succes werd op dvd.

Kijken?
Wil je Stardust zien? Je kan de film huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair