Macaulay Culkin maakte ingrijpende keuze om bij zijn $50 miljoen te kunnen

Macaulay Culkin maakte ingrijpende keuze om bij zijn $50 miljoen te kunnen

Macaulay Culkin stelde zelf zijn geld veilig bij de vechtscheiding van zijn ouders en herstelde daarna zijn carrière.

Macaulay Culkin is wel een van de bekendste filmsterretjes ter wereld. Op zijn 14de jaar had hij al 10 jaar in de filmindustrie erop zitten en besloot hij even te pauzeren met werken.

Maar hij bleek niet bij zijn geld te kunnen, want zijn ouders beschikten daarover. Toen zijn ouders verwikkeld raakten in een vechtscheiding, bleek zijn vermogen hun grote trofee. Macaulay Culkin had er alleen geen idee van hoeveel geld er in zijn fonds zat.

Succesvol kind
Voor de eerste Home Alone ontving hij 100.000 Amerikaanse dollar. Voor het vervolg kreeg hij zo'n 4,5 miljoen. Daarna maakte hij meer succesvolle films als Ritchie Rich, The Good Son en Getting Even with Dad.

Omdat zijn moeder al haar geld spendeerde aan echtscheidingsadvocaten, kon ze de huur voor hun woning niet meer betalen. Omdat het gezin al zeven kinderen groot was, besloot Macaulay Culkin in te grijpen. Hij besloot de echtscheiding te versnellen door zijn ouders van zijn fonds af te schrappen - en maar niet te werken tot dat geregeld was.

Miljoenen in fonds
Die ingrijpende keuze lukte en het kindsterretje bleek destijds 17 miljoen in zijn fonds te hebben dat aangroeide naar 50 miljoen. Macaulay vertelde dat de media die keuze opklopte naar zijn ouders ontzetten uit hun ouderlijke macht. Maar het ging hem alleen om zijn fonds veilig te stellen van zijn inhalige en mishandelende vader.



Macaulay worstelde daarna met een drugsverslaving, maar kwam daar weer goed uit. Recenter werk van hem zijn Entergalactic en Changeland. Meer volgt in de YouTube-video van Nicki Swift.

NieuwsFilm

meest populair