'Cold Mountain' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice

'Cold Mountain' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice

Nicole Kidman is normaalgesproken een van de beste actrices in Hollywood, maar dit was toch minder overtuigend.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een goede film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. Volgens de nodige filmfanaten is dit ook het geval met Cold Mountain.

Cold Mountain werd in 2003 gemaakt door Anthony Minghella, die zijn film baseerde op de gelijknamige roman van Charles Frazier. Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en volgt de soldaat Inman (Jude Law).

Film
Hij raakt gewond tijdens de oorlog en ondergaat een lange en gevaarlijke reis, om terug te keren naar zijn geliefde Ada (Nicole Kidman) in Cold Mountain, North Carolina. Ada zelf wordt op de boerderij bijgestaan door Ruby (Renée Zellweger).

De film kreeg voornamelijk positieve recensies. Ook werd de cast geprezen voor de sterke acteerprestaties. Zellweger won zelfs een Oscar voor haar glansrol. Toch hadden filmcritici en bioscoopgangers het voornamelijk over de teleurstellende prestatie van een actrice: Kidman zelf.

Opvallend
Deze viel helaas op, maar niet in de goede zin. Kidman, die hoge ogen wist te gooien in o.a. Moulin Rouge!, The Hours en The Others, ondergaat in de film een behoorlijke transformatie. Ada Monroe begint als een vrouw die zich graag laat verzorgen, maar uitgroeit tot een sterke en onafhankelijke overlever.


Hoewel Kidman eigenlijk elke rol wel aankan, vonden filmcritici en bioscoopgangers dat haar prestatie niet overtuigend was. Haar rol als Ada voelde geforceerd aan en miste de diepgang en emotionele lading die het personage verdiende.

Meer
Dit stond in scherp contrast met de levendige en krachtige prestaties van haar medespelers, wat haar tekortkomingen nog meer benadrukte. Bovendien zeiden sommige kijkers dat Kidman moeite leek te hebben met de zuidelijke accent.


Haar chemie met tegenspeler Law kwam ook niet voldoende uit de verf. Hierdoor voelde de romantische spanning tussen Ada en Inman soms onnatuurlijk en ongeloofwaardig. Haar rol als Ada was een van de minder gedenkwaardige momenten in haar verder indrukwekkende carrière.

Ook interessant
Nicole Kidman over haar beroemde naaktscène: "Enorm lastig maar ik moest het doen"
Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Emilia Clarke, die uit de kleren ging voor de HBO-serie Game of Thrones. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Nicole Kidman...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair