Deze actrice groeide dankzij een toevallige ontmoeting uit tot een van de grootste Hollywood-sterren

Deze actrice groeide dankzij een toevallige ontmoeting uit tot een van de grootste Hollywood-sterren

Jennifer Lawrence is een van de bekendste actrices, al had het heel anders kunnen lopen.

Het komt wel vaker voor, dat sommige mensen onverwachts doorbreken in Hollywood. Zij worden bijvoorbeeld gespot door een studio of weten een cameo te bemachtigen om vervolgens door te breken. Jennifer Lawrence kent een soortgelijk verhaal.

Lawrence is vandaag de dag pas 33 jaar oud, maar is al een lange tijd niet meer de filmwereld uit te denken. De actrice wist al op jonge leeftijd een naam voor zich te maken, maar dit gebeurde eigenlijk allemaal op bijzondere wijze.

Gespot
Toen Lawrence pas 12 jaar oud was, was ze met haar familie uit Kentucky op vakantie in New York. Zij verbleef hier enkele dagen, toen zij door een 'talent agent' werd gespot op de Union Square. Deze persoon stapte op haar ouders af en zei dat hun dochtertje een geboren model was.

Vanaf dat moment kwam het leven dat de piepjonge Lawrence in een stroomversnelling terecht. In 2006, toen zij 15 was, wist ze haar eerste filmrol te bemachtigen in de serie Monk. Vanaf dat moment ging zij meer focussen op een acteercarrière dan het modellenwerk.

Succes
Dit pakte zeer goed voor haar uit. In 2010, nog voor haar 20ste verjaardag, werd Lawrence voor de eerste keer voor een Oscar genomineerd voor haar glansrol in Winter's Bone. Twee jaar later was het wel raak, toen ze het felbegeerde gouden beeldje won dankzij Silver Linings Playbook.


Ook hierna werd zij wederom genomineerd voor American Hustle en Joy, al zijn haar bekendste rollen misschien toch wel die in twee wereldberoemde franchises. Zo was ze te zien als Katniss Everdeen in de Hunger Games-reeks en als Raven/Mystique in de X-Men-films.

Geluk
Lawrence heeft nu maar liefst alweer 5 projecten op de agenda staan als we haar IMDb-pagina mogen geloven. We zullen de actrice de komende jaren dus nog de nodige keren voorbij zullen zien komen, dit allemaal dankzij haar korte vakantie in New York en de toevallige ontmoeting met deze agent.



NieuwsFilm

meest populair