Onherkenbare Jason Statham (Fast & Furious) uit 1990 laat fans geschokt achter

Onherkenbare Jason Statham (Fast & Furious) uit 1990 laat fans geschokt achter

De ruwe bolster, kale blanke pit heeft ooit een bos met haar gehad...

Jason Statham (57) is al tijden een begrip in de filmindustrie die bekend staat om zijn no-nonsense rollen in talloze actiefilms sinds de eeuwwisseling, waardoor hij garant staat voor box-office succes.

Maar de carrière van de Engelsman op het witte doek was niet zijn passie in zijn jonge jaren en het heeft mensen geshockeerd om te zien wat wel.

Gouden medailles
Statham groeide op met Vinnie Jones, die ook zijn eerste carrière inruilde voor een leven als acteur en ontwikkelde een passie voor duiken. Op 12-jarige leeftijd werd hij lid van de 'National Swimming Squad' in Groot-Brittannië.

Tijdens de 'Commonwealth Games' van 1990 in Auckland, Nieuw-Zeeland vertegenwoordigde Statham, toen pas 23 jaar oud, zijn geboorteland in drie disciplines. Helaas kwam hij met lege handen weer thuis.

Nooit de Olympische Spelen
"Het is een beetje een pijnlijk punt dat ik de Olympische Spelen nooit heb gehaald. Ik ben te laat begonnen. Het was waarschijnlijk niet mijn ding. Ik had een andere sport moeten doen", zei hij eerder over de kwestie.


Kort na zijn duikcarrière stapte Statham de modellenwereld in en werd hij gecontracteerd door diverse topmerken. Via dat werk ontmoette hij regisseur Guy Ritchie die hem castte voor Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Zijn Hollywood-debuut was een feit en de rest is geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair