Eerste recensies 'Rebel Moon - Part One: Director's Cut': dezelfde scifi-rommel of veel beter?

Eerste recensies 'Rebel Moon - Part One: Director's Cut': dezelfde scifi-rommel of veel beter?

Hoewel de director's cuts een betere score ontvangen dan de originele films, lijkt het erop dat de franchise niet in de buurt gaat komen van een 'Certified Fresh'-beoordeling.

Wederom slecht nieuws voor regisseur Zack Snyder. Na de veel bekritiseerde Rebel Moon-films, liggen de director's cuts nu ook onder vuur.

De director's cuts, Chalice of Blood en Curse of Forgiveness, die op 2 augustus op Netflix werden uitgebracht vertegenwoordigen de R-rated visie van de regisseur voor de franchise.

Negatieve reacties
Maar helaas kunnen de recensenten de visie van Snyder niet waarderen en behalen de director's cuts wederom een zeer slechte Rotten Tomatoes-score.

Volgens Alex Maidy van JoBlo's Movie Network "ondermijnt de director's cut de integriteit van de originele versies, doordat de kijker zes uur aan beelden moet doorstaan en slecht vier uur hiervan verhaal is."

Niet onder de indruk
"Mensen die de eerste keer niet onder de indruk waren, zullen waarschijnlijk nu ook niet snel onder de indruk zijn," aldus William Bibbiani van TheWrap.



En mocht je je na deze recensies nog steeds afvragen of de director's cuts de moeite waard zijn, dan geeft Paul Tassi van Forbes je een duidelijk antwoord.

Niet de moeite waard
"Het is langer, bloederiger en herstelt vrijwel niets van de fouten in de eerste versie. Het is vrijwel hetzelfde, niet de moeite waard om nog een keer te bekijken," aldus Tassi.

Rebel Moon - Part One: Director's Cut heeft op het moment van schrijven een Tomato-score van 29 procent en een publieksscore van 61%. Vergeleken met de originele eerste film is dit een verbetering.

De score van de eerste film
Rebel Moon - Part One: A Child of Fire heeft namelijk op het moment van schrijven een Tomato-score van 22 procent en een publieksscore van 56 procent.

Rebel Moon: Part One - A Child of Fire, Rebel Moon: Part Two - The Scargiver en de Zack Snyder-cuts zijn te streamen via Netflix.

NieuwsFilm

meest populair