Wat je moet weten over de bijzondere thriller 'Trap' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over de bijzondere thriller 'Trap' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

M. Night Shyamalan is weer terug met een unieke thriller.

Na een reeks van flops wist regisseur M. Night Shyamalan zichzelf weer op de kaart te zetten met Split. Sindsdien heeft Shyamalan veel succes ervaren met films als Glass, Old, Knock at the Cabin en de serie Servant op Apple TV+. Deze week verscheen zijn nieuwste film Trap in de bioscoop.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film in de bioscoop gaat kijken. Hoewel er alleen maar informatie wordt besproken die officieel is onthuld in trailers en marketing, kunnen bepaalde dingen geïnterpreteerd worden als SPOILERS.

Verhaal
Een vader (Josh Hartnett) en zijn tienerdochter bezoeken een popconcert en komen er al snel achter dat ze midden in een duistere en sinistere gebeurtenis zijn beland. Het hele concert is bedoeld om een seriemoordenaar, genaamd 'The Butcher', te vangen.

De identiteit van The Butcher wordt in de trailers al onthuld, het is namelijk Cooper. Dit is een unieke invalshoek voor een thriller. De protagonist is in werkelijkheid ook de antagonist, wat het publiek aan het denken zet.

Waargebeurd?
Het idee van de film ontstond wegens gesprekken tussen Shyamalan en zijn dochter, singer-songwriter Saleka. Vader en dochter kwamen op het idee om de concert- en bioscoopervaring te combineren. Saleka schreef een volledig album dat integraal is voor de film, een beetje zoals Prince deed met Purple Rain.


M. Night kwam met de pitch "wat als The Silence of the Lambs zich af zou spelen tijdens een Taylor Swift-concert?" Trap is natuurlijk niet direct gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar M. Night haalde wel inspiratie uit Operation Flagship, een undercoveroperatie waarbij vermomde politieagenten 101 gezochte voortvluchtigen arresteerden in een congrescentrum, nadat ze hen hadden uitgenodigd onder het voorwendsel dat ze gratis NFL-tickets en een kans op een geheel verzorgde reis naar Super Bowl XX wilden geven.

Ontvangst
De ontvangst van Trap is tot nu toe heel verdeeld. Op Rotten Tomatoes staat de film namelijk op 46% na 84 recensies. Het is een gelijksoortige situatie als toen Old uitkwam. Toen waren de recensies exact 50/50. Het is dus belangrijk om vooral je eigen mening te vormen over de film.


Trap is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm