De enige film die Johnny Depp ooit regisseerde mocht van de acteur nooit uitkomen in de Verenigde Staten

De enige film die Johnny Depp ooit regisseerde mocht van de acteur nooit uitkomen in de Verenigde Staten

Johnny Depp schreef en regisseerde de film The Brave, die vernietigende kritiek kreeg op Cannes.

Hollywoodster Johnny Depp is een van de bekendste acteurs van de afgelopen dertig jaar. Met iconische rollen in films als Pirates of The Caribbean en Edward Scissorhands is de acteur een gevestigde filmster. Maar wist jij dat hij ooit ook zelf in de regiestoel kroop?

Als we het hebben over Johnny Depp, dan denken we vaak aan de excentrieke personages die hij door de jaren heen speelde of wellicht zelfs het mediacircus rondom de rechtszaak tegen zijn ex Amber Heard. Toch heeft Johnny Depp ook zelf ooit een film geschreven en geregisseerd.

The Brave
In 1997 kreeg het regiedebuut van Johnny Depp, getiteld The Brave een release. De film vertelt het verhaal van een Indiaan die met moeite kan zorgen voor zijn eigen familie, waardoor hij besluit om te gaan spelen in een zogeheten "snuff-film".

Johnny Depp vertolkte de hoofdrol, en hoewel hij het scherm onder andere deelde met Hollywoodlegende Marlon Brando, kreeg de film een flinke bak aan kritiek bij de première op het Filmfestival van Cannes in 1997.

Kritiek
Meerdere filmcritici waren het er over eens dat de film een grote egotrip van Johnny Depp was. Magazine Time Out noemde de film zelfs narcistisch wegens de constante focus op Johnny Depp's gezicht en ontblote bovenlijf.



Variety bestempelde de film als "ongeloofwaardig", op rottentomatoes krijgt de film ook een magere 33 procent. Johnny Depp leek de snoeiharde kritiek niet in dank af te nemen, en nam daarop een radicaal besluit voor de distributie van zijn regiedebuut.

Release
Wegens de negatieve kritiek vanuit de Amerikaanse pers besloot Depp om The Brave geen Amerikaanse release te geven, zowel niet in de bioscoopzalen als op video-on-demand. Hiermee zag men ook direct de opbrengsten verdampen.



Mocht je zelf The Brave willen zien, dan kun je online nog DVD's vinden. Helaas is de film momenteel nergens online te streamen. De film is wel verkrijgbaar op DVD op websites zoals bol.com.

NieuwsFilm

meest populair