'Deadpool & Wolverine' bracht al $600 miljoen op: tweede megaweekend in aantocht

'Deadpool & Wolverine' bracht al $600 miljoen op: tweede megaweekend in aantocht

De MCU-film breekt meerdere records en wordt snel lid van het miljard-clubje.

Deadpool & Wolverine blijft records breken en heeft wereldwijd bijna 600 miljoen dollar opgehaald. Zonder noemenswaardige concurrentie zal de MCU-film ook in het tweede weekend de koning van de box office blijven. Ryan Reynolds en Hugh Jackman zetten de bioscopen in vuur en vlam met hun superheldencombinatie, en de ticketverkoop liegt er niet om.

In Noord-Amerika staat de teller inmiddels op $280,4 miljoen. Naar verwachting zal de superheldenfilm aan het eind van dit weekend de succesvolste 16+ film ooit zijn. Op dit moment staat dat record op naam van The Passion of the Christ, die in 2004 in Noord-Amerika 380 miljoen dollar verdiende. Zal Deadpool & Wolverine dit heilige record verbreken? We zullen het snel zien.

Wereldwijde en Nederlandse glorie
Wereldwijd heeft Deadpool & Wolverine al ruim 590 miljoen dollar opgebracht. De film met Ryan Reynolds en Hugh Jackman is na één week al de nummer 4 film van 2024. Om de nummer 1, Inside Out 2, in te halen, moet er nog flink wat geld binnenkomen. De animatiefilm heeft al 1,52 miljard dollar opgehaald.

In Nederland bracht Deadpool & Wolverine 2,7 miljoen dollar op in het eerste weekend. Dit is het grootste openingsweekend van het jaar tot nu toe. Nederlanders zijn duidelijk dol op een goede dosis superheldenactie en humor.

Op weg naar 1 miljard
Ook in het tweede weekend zal de film van Shawn Levy blijven scoren. De verwachting is dat er in Noord-Amerika tussen de 85 en 100 miljoen zal worden binnengeharkt. Hiermee komt de magische grens van een miljard dollar al binnen handbereik. Als deze trend zich voortzet, zal Deadpool & Wolverine binnenkort bij het exclusieve miljard-clubje horen.



Deadpool & Wolverine draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair