Binnenkort op Netflix: de laatste film met de levende legende Michael Caine

Binnenkort op Netflix: de laatste film met de levende legende Michael Caine

De acteur speelde in meer dan 160 films over de afgelopen 74 jaar.

Op 23 augustus kunnen we op Netflix gaan kijken naar The Great Escaper, de allerlaatste film met de legendarische acteur Michael Caine.

Caine gaf vorig jaar aan eindelijk een punt te zetten achter zijn carrière. De 91-jarige acteur had daar al langer over gepraat, maar na The Great Escaper is het dan toch zover.

Synopsis
In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan wereldwijd het nieuws met zijn grote ontsnapping uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië, ter herdenking van hun gevallen kameraden.

De film wordt geregisseerd door Oliver Parker (Johnny English Reborn) naar een scenario van William Ivory en heeft een mede-hoofdrol voor Glenda Jackson (Mothering Sunday).

Caine
Caine verscheen voor het eerst in een kleine rol in de film Morning Departure in 1950. In de 74 jaar sindsdien heeft hij in meer dan 160 films gezeten, waaronder films als Get Carter en de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan.



NieuwsFilm

meest populair