'The Avengers' uit 2012 na ruim 10 jaar uit de Box Office Top 10 aller tijden

'The Avengers' uit 2012 na ruim 10 jaar uit de Box Office Top 10 aller tijden

'Inside Out 2' is een grotere hit dan verwacht en verbreekt de nodige records.

In de top 10 box-office krakers staan heel wat superheldenfilms. Meer dan 10 jaar lang stond hier ook de eerste Avengers blockbuster tussen, maar deze moet nu zijn meerdere erkennen in een animatiefilm.

Het gaat hier om de uiterst succesvolle Inside Out 2. In 2015 bracht Pixar het origineel uit, maar enige tijd geleden verscheen het vervolg. Niet iedereen dacht dat deze even goed zou kunnen zijn als het origineel, maar deze is juist bijna op alle fronten beter.

Kaskraker
Niet alleen werd Inside Out 2 ijzersterk onthaald, de animatiefilm bracht veel meer op dan gedacht. Op het moment van schrijven heeft deze 1,524 miljard dollar opgehaald en is dus net langs Furious 7 (1,515 miljard dollar) en The Avengers (1,521 miljard dollar).

Dankzij dit succes maakt Inside Out 2 nu deel uit van de tien grootste box-office successen aller tijden. Dit zal nog wel hoger komen te liggen, aangezien de film vandaag pas in Japan te zien zal zijn. Voornamelijk in Mexico was de film een gigantische hit: hier alleen bracht de animatiefilm meer dan 100 miljoen dollar op.

Meer
Pixar zal in zijn nopjes zijn. Inside Out 2 had maar 19 dagen nodig om over de magische grens van 1 miljard dollar te gaan en is nu al de succesvolste film van de studio aller tijden. Wie weet zal dus ook wel een derde deel volgen.




NieuwsFilm