Netflix lanceert vandaag twee keiharde scifi-actiefilms

Netflix lanceert vandaag twee keiharde scifi-actiefilms

Vanaf vandaag bekijk je de 'director's cuts' van Zack Snyders 'Rebel Moon'-films op de streamingdienst.

Netflix pakt vandaag uit met nieuwe en grootsere versies van de Rebel Moon-films van regisseur Zack Snyder. Deze zogenaamde 'director's cuts' - mét R-rating - voegen zo'n twee uur aan nieuw materiaal toe aan het epische scifi-tweeluik.

Zo'n 'director's cut' is inmiddels een soort branding voor Snyder geworden. Iedereen herinnert zich vast nog zijn Justice League. Die superheldenfilm kende een roerige productie. De versie die uiteindelijk in de bios te zien was had weinig van doen met de visie van Snyder. Na een campagne van fans kreeg de regisseur alsnog de kans om zijn film te maken.

Scifi-actie
In december vorig jaar en april dit jaar verschenen Snyders Rebel Moon-films, die hij exclusief voor streamingdienst Netflix heeft gemaakt. Beide delen - respectievelijk getiteld Child of Fire en The Scargiver - domineerden enkele weken de toplijst van Netflix.

De films, die elkaar direct opvolgen, gaan over een oorlog tussen het meedogenloze leger van een Moederplaneet en een verzamelde groep strijders die een vreedzame maan wil beschermen.

Cadeautje voor de fans
Snyders oorspronkelijke plan was om één grote film te maken. Netflix prefereert echter content met een behapbare speelduur en daarom werd Rebel Moon in twee delen geknipt. Deze nieuwe 'director's cut' bestaat wederom uit twee delen en bevat in totaal zo'n twee uur aan nieuw materiaal.


De regisseur bestempelde de eerder verschenen versies als 'toegankelijker voor het brede publiek'. Deze ultieme versies zijn vooral een cadeautje voor zijn fans (en daar heeft de regisseur er een heleboel van). De nieuwe versies - nu respectievelijk getiteld Chalice of Blood en Curse of Forgiveness - vind je hier en hier - op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair