De echte naam van de bloedmooie Brie Larson raad je echt nooit

De echte naam van de bloedmooie Brie Larson raad je echt nooit

Brie Larson, bekend als Captain Marvel, heeft een andere naam in haar paspoort staan.

Actrice Brie Larson heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd om een van de meest gewilde namen van Hollywood te worden. Maar wist jij dat de Captain Marvel-actrice de naam "Brie Larson" helemaal niet in haar paspoort heeft staan?

Het is niet ongebruikelijk dat acteurs en actrices een zogeheten artiestennaam adopteren. Denk maar aan acteurs als Michael Keaton en Emma Stone. Brie Larson's officiële naam staat echter wel erg ver weg van haar artiestennaam.

Achtergrond
Brie Larson werd geboren in Californië in 1989. Ze is de dochter van een Amerikaanse moeder en Canadese vader. Larson werd geboren als "Brianne Sidonie Desaulniers". Ze werd opgevoed met de Franse taal als eerste taal.

Toen ze op jonge leeftijd al carrière probeerde te maken in de entertainmentindustrie, besloot zij haar naam te veranderen in de naam die wij nu allemaal kennen. De naam "Larson" is zowel een eerbetoon aan haar Zweedse overgrootmoeder als haar favoriete American Girl-pop.

Doorbraak
Menig filmliefhebber zal Brie Larson nu kennen als de Marvel-actrice die de rol van Captain Marvel vervult in het MCU. De actrice heeft echter een flinke lijst aan diverse filmgenres op haar naam staan.



Haar definitieve doorbraak was de cult-film Scott Pilgrim vs The World, wat ze zelf ook als een keerpunt in haar carrière ervaarde. In de daarop volgende jaren werd ze steeds vaker gecast in zowel komedie als dramafilms.

Carrière
Hoewel Brie Larson te zien is in verschillende populaire films als 21 Jump Street en Kong: Skull Island, is het hoogtepunt van haar carrière tot dusver de film Room, waarin ze een ontvoerde vrouw speelt die met haar zoon opgesloten zit in een hut.



Brie Larson kreeg voor haar rol in Room een Academy Award voor beste actrice, sindsdien lijkt de wereld aan haar voeten te liggen. Mocht je zelf Room willen kijken, dan kun je de film nu huren via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair