'Roadhouse'-regisseur haalt wederom hard uit naar Amazon Prime: "Dit is gewoon fout"

'Roadhouse'-regisseur haalt wederom hard uit naar Amazon Prime: "Dit is gewoon fout"

Doug Liman is absoluut geen fan van de manier waarop de studio te werk ging.

Veel filmfanaten keken reikhalzend uit naar de remake van Road House. Deze werd namelijk gemaakt door Doug Liman, bekend van o.a. The Bourne Identity en Edge of Tomorrow, maar de regisseur zelf was behoorlijk teleurgesteld.

Liman wist voor de hoofdrollen niemand minder dan de geliefde Jake Gyllenhaal en MMA-vechter Conor McGregor te strikken. De regisseur maakte deze film voor Amazon en werd een wereldwijde bioscooprelease beloofd, maar het werd toch iets heel anders.

Kritiek
Wat blijkt, Amazon besloot de blockbuster direct op hun streamingdienst Prime Video te plaatsen, iets waar Liman woedend over was. Hij liet zich al eerder verwoestend uit over Amazon en hun manier van zakendoen, maar haalt nu opnieuw uit naar de streaminggigant.

Zo begint de filmmaker: "Ik heb geen enkel probleem met streaming. Niet elke film is gemaakt voor de bioscoop en ik denk dat een mix van streamingfilms en bioscoopfilms goed is voor de industrie. Daarbij moet ik wel zeggen dat 'Road House' een film is voor de bioscoop".

Plan
Liman vervolgt: "Dit was ook de bedoeling, maar Amazon draaide dit in een keer om. 50 miljoen mensen hebben de film gezien op Prime, maar hier heb ik geen cent extra voor gekregen. Ook Jake en producent Joel Silver kregen hier niks voor. Dat is gewoon fout".


"Ik weet dat dit bij Apple er anders aan toegaat. Daar worden vanaf het begin heldere afspraken gemaakt en alles duidelijk in het contract opgenomen. Ik maak graag grote en leuke films, maar wel verhalen die bijblijven. Die manier waarop Amazon dit heeft afgehandeld zorgt ervoor dat mijn film in de vergetelheid raakt".

NieuwsFilm

meest populair