Hollywoodtalent Josh Hartnett stopte met acteren: "de reacties waren ongezond"

Hollywoodtalent Josh Hartnett stopte met acteren: "de reacties waren ongezond"

Josh Hartnett schittert in Trap van M. Night Shyamalan en kiest bewust voor uitdagende rollen.

Josh Hartnett schittert in Trap, de nieuwe film van M. Night Shyamalan. Vorig jaar zat Josh in onder meer Oppenheimer en Die Hart: The Movie.

De 46-jarige acteur maakt al bijna 25 jaar films. Hij viel destijds op met films als Pearl Harbor, 40 Days and 40 Nights en The Virgin Suicides. Al gauw werd hij gebombardeerd tot hartenbreker en liepen tienermeisjes met hem weg.

Geen megaster zijn
Josh Hartnett baalde van alle aandacht, de stalkers en zelfs een man met een pistool bij een première die beweerde zijn vader te zijn. Hij wees tot twee keer toe de rol van Superman af, weigerde een megaster te worden en verliet Hollywood. Ook nam hij een rustpauze van onbepaalde tijd. Uiteindelijk ging hij na bijna twee jaar weer aan de slag.

Tegenwoordig woont hij in Groot-Brittannië met zijn vier kinderen en zijn vrouw, de actrice Tammy Egerton. Ook kiest hij voor filmprojecten waar hij blij van wordt. Hier in gesprek met The Guardian vertelde hij: "De reacties waren ongezond en ik wilde niet opgaan in mijn werk."

Wel bekende regisseurs
Hij vervolgde met: "Ik wil steeds rollen die mensen niet van me verwachten. Soms zijn die films succesvol en soms niet. Intussen wil ik ook werken met mensen die ik vertrouw, zoals M. Night Shyamalan en Chris Nolan. Dan is het niet erg om weer in de belangstelling te staan."



Josh Hartnett vertelt meer over zijn carrière in de YouTube-video van Vanity Fair.

NieuwsFilm