'Captain America: Brave New World' bevat een grote connectie met de X-Men

'Captain America: Brave New World' bevat een grote connectie met de X-Men

De hints naar de komst van de X-Men zijn al in veel MCU-projecten te vinden.

Afgelopen week vond San Diego Comic Con plaats, tegenwoordig hét evenement waar grootse aankondigingen worden gemaakt over films en series gebaseerd op stripboeken. Marvel Studios was uiteraard ook aanwezig met o.a. Captain America: Brave New World.

Tijdens een presentatie in Hall H kreeg het publiek exclusieve nieuwe beelden te zien van de vierde Captain America-film.

Nieuwe beelden
De trailer die werd getoond tijdens Comic Con is niet online uitgebracht, maar we weten wel wat er precies in gebeurt. Het begint met Harrison Fords Thaddeus Ross die een menigte wereldleiders in het Witte Huis toespreekt over het lichaam van de Celestial uit Eternals in de Indische Oceaan.

Ross vertelt dat landen vochten om wie de waardevolle bronnen en het onderzoek van dit lichaam zouden krijgen, maar dat de Celestial eigenlijk van "ons allemaal" is. De openingsminuut van de trailer is compleet met Ross die zegt: "Dames en heren, ik presenteer u: adamantium."

Adamantium
Studiobaas Kevin Feige reageerde als volgt op de beelden: "net toen ik dacht dat mijn nerdy leven niet completer kon worden, hoorde ik Harrison Ford adamantium zeggen." Zijn enthousiasme heeft natuurlijk een goede reden.


Adamantium is namelijk het metaal waar Wolverine's skelet van is gemaakt en waar hij zijn abnormale kracht aan te danken heeft. Adamantium is te vergelijken met Vibranium, het materiaal waar o.a. het schild van Captain America en het pak van Black Panther van zijn gemaakt.

X-Men
De introductie van Adamantium in het MCU is een nieuwe hint dat de X-Men eraan komen. Middels het multiversum hebben we natuurlijk allerlei X-Men-acteurs uit de films van 20th Century Fox gezien, maar in het hoofdzakelijke MCU (Earth-616) moeten ze nog geïntroduceerd worden.


Het is al even bekend dat Marvel Studios bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe X-Men-film. Zo werd eerder dit jaar Michael Lesslie aangewezen om het script te schrijven. Deze film komt uit na Avengers: Doomsday en Avengers: Secret Wars, het tweeluik dat de huidige saga van het MCU gaat afsluiten.

NieuwsFilm