Disney+ pakt uit met adembenemende scifi-film: "Net uit de bioscoop"

Disney+ pakt uit met adembenemende scifi-film: "Net uit de bioscoop"

'Kingdom of the Planet of the Apes' kijk je vanaf vrijdag op de populaire streamingdienst.

Vanaf vrijdag is Kingdom of the Planet of the Apes te streamen op Disney+. In deze nieuwe film van de populaire sciencefictionfranchise moet een jonge chimpansee het opnemen tegen een ware terroraap.

We mogen al heel wat jaren genieten van de Planet of the Apes-films. De serie is gebaseerd op een boek van Pierre Boulle uit 1963. Inmiddels zijn we aanbeland bij film nummer 10 - en ook deze is er een om niet te missen.

Evolutie
Kingdom of Planet of the Apes (ja, dat is een hele mond vol) speelt zich een hele tijd af na de dood van Caesar, de geëvolueerde aap uit de voorgaande trilogie. De hoofdpersoon (of 'persoon'... aap) heet nu Noa, een jonge, vriendelijke chimpansee.

Inmiddels zijn apen de dominante soort. Mensen zijn gereduceerd tot een leven in de schaduw en de meeste zijn hun spraakvermogen verloren. Noa heeft zelfs nog nooit een mens gezien.

Apenstreken
Een wrede clan onder leiding van een de tirannieke bonobo Proximus Caesar probeert een nieuw rijk op te bouwen en is op zoek naar de geheime overblijfselen van de mens. Het gedoe begint wanneer een generaal van deze bullebak het dorp van Noa aanvalt en platbrandt.

Noa wordt daardoor gedwongen om op een avontuurlijke reis te gaan. Daarop ontmoet hij Mae, een sprekende mens die zich lang verborgen wist te houden. Noa heeft geen idee wie hij wel en niet kan vertrouwen, maar zijn keuzes zullen zowel de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

Oogstrelend
Het mooie aan de Planet of the Apes-films is dat de effecten in de loop der decennia - vanzelfsprekend - veel veranderd zijn. Tegenwoordig ogen die verbluffend. Je hebt geen idee dat er onder die apen 'echte' acteurs zitten. Visueel is Kingdom of Planet of the Apes dan ook gewoon een plaatje.

Het verhaal is prima. Acteurs Owen Teague (Noa), Freya Allan (Mae) en Kevin Durand (Proximus Caesar) leveren goed werk. Dat geldt ook voor regisseur Wes Ball. Kortom: een absolute aanrader.


Kingdom of Planet of the Apes kijk je vanaf vrijdag 2 augustus op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair