Spiritualiteit versus studententijd in deze gloednieuwe filmhuisfilm

Spiritualiteit versus studententijd in deze gloednieuwe filmhuisfilm

Een jonge student in het hedendaagse Mongolië moet jongleren tussen zijn spirituele leven als sjamaan en zijn persoonlijke verlangens.

Op het Filmfestival van Venetië van vorig jaar ging de Mongoolse film City of Wind (A Young Shaman) in première in de Orizzonti-sectie. Regisseur Lkhagvadulam Purev-Ochir werd genomineerd voor 'Beste Film'. Debuterend hoofdrolspeler Tergel Bold-Erdene ging naar huis met de prijs voor 'Beste Acteur'.

Vanaf deze week is deze toptitel uit het verre Oosten in de Nederlandse cinema's te zien.

Synopsis
De zeventienjarige zachtaardige Ze vervult verschillende rollen. Binnen zijn gemeenschap is hij een spirituele sjamaan die communiceert met de geesten van zijn voorouders. Op school is hij een modelstudent die de hoogste cijfers haalt. De balans in zijn leven wordt verstoord wanneer hij leeftijdsgenoot Maralaa ontmoet tijdens een sjamanistisch ritueel.

Ze worden verliefd op elkaar en verkennen samen het leven in het moderne Ulaanbaatar. Dit wakkert emotionele en lichamelijke verlangens aan en hij moet jongleren tussen traditie en moderniteit, en tussen gemeenschappelijke plichten en persoonlijke verlangens.

Oud vs. nieuw
In de trailer zien we op wonderlijke wijze hoe het oude en nieuwe Mongolië met elkaar verbonden worden.


City of Wind (A Young Shaman) is vanaf 1 augustus te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm