Hierom gaat het al tijden mis met 'Edge of Tomorrow 2'

Hierom gaat het al tijden mis met 'Edge of Tomorrow 2'

Het script blijkt, zoals wel vaker, weer eens een creatieve strop...

De tijdlus-alien-invasie-avonturenfilm Edge of Tomorrow met Tom Cruise was een matig succes in de bioscopen. Sterker nog, hij bracht zelfs minder geld op dan de regelrechte miskleun The Mummy.

Maar dat heeft er niet voor gezorgd dat er in de afgelopen tien jaar niet af en toe naar een vervolg wordt gehint. Regisseur Doug Liman, Cruise en co-ster Emily Blunt hebben allemaal al positieve uitspraken gedaan.

Moeilijk om goed af te sluiten
Toch is het er nog steeds niet van gekomen en de oorzaak (naast het feit dat Cruise het ongelooflijk druk heeft) ligt bij het scenario dat Liman en zijn schrijvende medewerkers maar niet kunnen voltooien.

Vooral de derde akte (oftewel de climax) schijnt een hoofdpijndossier te zijn: "Tijdreizen is echt heel moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen, is een verhaal ontwikkelen met tijdreizen om dan tot de conclusie te komen dat mensen nooit door de tijd zullen reizen. Maar we proberen het te kraken".

Realisatie dichterbij dan ooit
Begin dit jaar tekende Cruise een deal om samen te werken met Warner Bros. en de studiobazen hopen naar verluidt dat een vervolg op Edge of Tomorrow een van de projecten zal zijn die voortkomt uit die deal.



NieuwsFilm

meest populair