Figurant uit 'Titanic' krijgt nog steeds een aardig zakcentje betaald

Figurant uit 'Titanic' krijgt nog steeds een aardig zakcentje betaald

Reece Thomspon was maar enkele minuutjes in de blockbuster te zien, maar krijgt er nog steeds voor betaald.

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet werden wereldberoemd door hun rol in Titanic, maar een figurant uit de blockbuster krijgt ook nog steeds betaald voor zijn aandeel in de film. Het gaat hier om Reece Thompson.

Thompson is vandaag de dag 32 jaar oud, maar in Titanic was hij te zien als een kindsterretje, aangezien de film meer dan 25 jaar geleden uitkwam. Als vijfjarig kind had hij een kleine rol met slechts drie scènes, maar hij ontvangt nog regelmatig cheques.

Betaling
De voormalige acteur laat zich er nu over uit: "Ik krijg soms nog wel eens onverwachts een cheque. Soms is dat 100 dollar, soms 250 dollar". Thompson was te zien als een Ierse jongen, die samen met zijn zus en moeder een tragisch einde kent wanneer het schip zinkt.

Thompson vervolgt: "Ik vind het nog steeds raar, want ik ben er niet mee bezig. Ik denk niet: 'Wanneer krijg ik nu weer een nieuwe 'Titanic'-cheque?' Wanneer het gebeurt, ben ik natuurlijk wel blij". In totaal heeft Thompson al 28.000 dollar verdiend aan zijn cameo.

Impact
Hoewel het om een zeer korte rol ging, wist Thompson een blijvende indruk achter te laten. Grappig genoeg had het heel anders kunnen lopen, want destijds mocht hij kiezen tussen een kleine rol in een film of een hoofdrol in een advertentie.



Zijn keuze ging dus uit naar de film en zo kwam hij in Titanic. De blockbuster groeide uiteindelijk uit tot een van de meest succesvolle films uit de geschiedenis, maar toch heeft Thompson nu de filmwereld achter zich gelaten. Vandaag de dag werkt hij als marketing directeur van een ski- en snowboardresort in Utah.

NieuwsFilm

meest populair