De beste film van M. Night Shyamalan is 'The Sixth Sense', en zijn slechtste heet..

De beste film van M. Night Shyamalan is 'The Sixth Sense', en zijn slechtste heet..

Shyamalan heeft al een zeer bijzondere en uiteenlopende carrière achter zich.

De naam M. Night Shyamalan is bij menig filmfan niet onbekend. Hij werd gezien als "de volgende Steven Spielberg" naar aanleiding van hits als The Sixth Sense en Unbreakable, werd compleet afgekraakt na After Earth en The Happening en maakte weer een comeback met Split. We kijken nu naar de best en slechtst beoordeelde films van Shyamalans bijzondere carrière.

We baseren de keuzes voor best en slechtst beoordeelde films op de Rotten Tomatoes-scores.

Niet verrassend
Shyamalan heeft een periode gehad waarin hij alleen maar missers regisseerde. Zo scoren films als After Earth en The Happening onder de 20% op Rotten Tomatoes, maar dat is nog hoog in verhouding tot de slechtst beoordeelde film.

Dit is namelijk de beruchte The Last Airbender, de verfilming van de extreem geliefde Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender. De film heeft een score van 5% op Rotten Tomatoes. Netflix kwam laatst met een tweede poging om de wereld van The Last Airbender over te brengen naar live-action. Dit was een succes, de serie krijgt zelfs een tweede en derde seizoen.

The Sixth Sense
De onbetwiste nummer één in Shyamalans carrière is The Sixth Sense. De film heeft namelijk een score van 86%. De nummer twee is Signs met 75%, een degelijk verschil met de score van The Sixth Sense.


Er zijn vast en zeker fans die hun voorkeur leggen bij Unbreakable, Signs of misschien wel Split, maar de impact van The Sixth Sense is simpelweg niet te ontkennen.

Trap
Shyamalans langdurige samenwerking met Universal Pictures kwam vorig jaar met Knock at the Cabin ten einde. Hij tekende namelijk een deal met Warner Bros. Pictures, en de eerste film onder deze deal verschijnt deze week in de bioscoop.


Het gaat hier om de thriller Trap. Cooper (Josh Hartnett), een seriemoordenaar die ook wel "The Butcher" wordt genoemd, gaat met zijn tienerdochter naar een popconcert van Lady Raven. Hij realiseert zich dat dit een val is die de politie heeft opgezet om hem te vangen. Trap verschijnt op 1 augustus in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair