De originele titel van 'Back to the Future' is echt belachelijk slecht

De originele titel van 'Back to the Future' is echt belachelijk slecht

Een productie vol uitdagingen en naamsverwisseling leidde tot de iconische filmklassieker Back to the Future.

Back to the Future van regisseur Robert Zemeckis is tot op de dag van vandaag een van de meest iconische films uit de jaren '80 en staat vaak hoog in het vaandel bij menig filmliefhebber. Maar wist jij dat de film een totaal andere titel had kunnen hebben?

In 1985 werd het publiek geïntroduceerd aan de Back to the Future-franchise. Hoewel de klassieker momenteel niet weg te denken is uit het wereldbeeld, verliep de productie moeizaam en hadden de studiobazen wel een erg belachelijke naam voor de film voor ogen.

Productie
De productie van de eerste Back to the Future-film verliep alles behalve makkelijk. Filmstudio's hadden geen interesse in het script, en pas nadat regisseur Robert Zemeckis de film Romancing the Stone had gemaakt, kreeg hij groen licht voor de ontwikkeling van de scifi-film.

Back to the Future ging in productie bij Universal Studios, mede dankzij regisseur Steven Spielberg die de film door zijn productiemaatschappij zou laten ontwikkelen. De CEO van Universal Studios, Sidney Sheinberg, wilde echter wel wat aanpassingen doorvoeren, waaronder te titel.

Space Man from Pluto
Sidney Sheinberg wilde de naam van Back to the Future veranderen in Space Man from Pluto, iets dat hem niet in dank werd afgenomen. Zemeckis was bang dat door de studiobaas de rug toe te keren het hem de film zou kosten, gelukkig wist Spielberg daar een stokje voor te steken.



De Jurassic Park-regisseur stuurde als reactie een memo naar Sheinberg waarin stond: "Dank voor je hilarische bericht, we hebben er allemaal heel erg om moeten lachen". Hiermee leek de kous voorgoed te zijn afgedaan. Sheinberg ontkende achteraf dat dit voorval zou hebben plaatsgevonden.

Bioscoophit
Uiteindelijk bleek Back to the Future een wereldwijde hit, en was het goed voor maar liefst twee vervolgfilms. De rollen van Michael J. Fox als Marty McFly en Christopher Lloyd als Dr. Emmet Brown hebben momenteel een cultstatus.



De eerste Back to the Future-film wist maar liefst $388 miljoen dollar op te halen aan de Box Office, waarmee het financieel de meest succesvolle film van 1985 was. Mocht je zelf de sciencefictionfilm weer willen zien, dan kan dat via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair