3 epische scifi-films om vanavond te kijken

3 epische scifi-films om vanavond te kijken

Liefhebbers opgelet: deze gave films kijk je nu op streaming en vod.

Op de verschillende streamingdiensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie scifi-films voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Moonfall (2022)
Regie: Roland Emmerich | Cast: Halle Berry, Patrick Wilson, Michael Peña, e.a. | Te zien op: Film1 / ViaPlay
NASA-medewerker Jo Fowler, oud-astronaut Brian Harper en complotdenker K.C. Houseman moeten samenwerken om de planeet te redden wanneer de maan op mysterieuze wijze uit zijn baan wordt gestoten en op rampkoers komt met de aarde. Tijdens hun missie komen ze achter een groot en onverwacht geheim over de maan.



The Matrix (1999)
Regie: Lana en Lilly Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, e.a. | Te zien op: HBO Max / Prime Video
Computerprogrammeur Thomas A. Anderson, die bijklust als hacker, wordt op een dag benaderd door de cyberrebellen Morpheus en Trinity. Zo komt hij erachter dat de wereld niets meer is dan een schijnwerkelijkheid, een computersimulatie om mensen onder controle te houden. Morpheus en Trinity geloven dat Anderson de enige is die deze zogenaamde Matrix kan vernietigen.



Oblivion (2013)
Regie: Joseph Kosinski | Cast: Tom Cruise, Morgan Freeman, Andrea Riseborough, e.a. | Te zien op: SkyShowtime
2077. Jaren na een allesvernietigende nucleaire oorlog, werkt Jack Harper voor een organisatie die de laatste delfstoffen op de aarde bij elkaar tracht te schrapen. Zijn leven verandert compleet wanneer hij een beschadigd ruimteschip ontdekt met daarin de vrouw die hij herkent uit zijn dromen. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die vragen oproept over zijn bestaan, waarbij het lot van de mensheid in zijn handen komt te liggen.



NieuwsFilm

meest populair