Je gelooft nooit hoe oud Keira Knightley was in 'Love Actually'

Je gelooft nooit hoe oud Keira Knightley was in 'Love Actually'

De actrice brak al op jonge leeftijd door en speelde voor haar 20ste verjaardag al in veel grote films.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Keira Knightley, die al op een bijzonder jonge leeftijd een hoofdrol wist te bemachtigen in de Pirates of the Caribbean-franchise. Hetzelfde geldt voor Love Actually.

Knightley wist op een uiterst jonge leeftijd al rolletjes te bemachtigen. Vanaf haar zesde was zij al te zien n diverse films, maar toen ze pas 12 was, dook ze zelfs op in Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace. Hierin speelde ze de 'Natalie Portman-dubbel'.

Carrière
Ondanks het feit dat we haar dus niet echt zien in 'a galaxy far, far away', had ze vanaf dit moment wel de rollen voor het oprapen. De actrice tekende toen ze nog een tiener was voor menig blockbuster. Hetzelfde geldt voor een van haar bekendste films, Love Actually.

In 2003 bracht regisseur Richard Curtis de kerstfilm uit, die is uitgegroeid tot een heuse klassieker. Hij wist behoorlijk wat grote namen te strikken voor de film, zoals Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson maar dus ook Knightley.

Verhaal
Knightley kruipt in de huid van Juliet, een jonge vrouw die gaat trouwen met Peter (Chiwetel Eijofor). Helaas doet Peters beste vriend, Mark (Andrew Lincoln), behoorlijk kil tegen Juliet, iets dat zij niet zo goed begrijpt. Uiteindelijk merkt ze dat Mark ook gevoelens voor haar heeft.


Wat maar weinig mensen weten is dat Knightley pas 18 jaar oud was toen zij deze film opnam. Het kleine jochie Sam in de film (gespeeld Thomas Brodie-Sangster), is maar vijf jaar jonger dan de actrice.

Ook interessant
Hevige ruzie: waarom George Clooney nooit meer wil samenwerken met David O. Russell
Menig regisseur droomt ervan te mogen samenwerken met George Clooney. De acteur is al decennialang een van de bekendste sterren in Hollywood, maar regisseur David O. Russell had spijt van...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair