Op deze manier heeft 'Deadpool & Wolverine' een enorme impact op het Marvel Cinematic Universe

Op deze manier heeft 'Deadpool & Wolverine' een enorme impact op het Marvel Cinematic Universe

Er zit een bepaald element in de film dat de sleutel zou kunnen zijn tot de komst van de X-Men.

Het is eindelijk zover: Deadpool & Wolverine is nu uit in de bioscoop. De langverwachte Marvel-film brengt Ryan Reynolds en Hugh Jackman samen voor een spetterende crowdpleaser.

Voor het eerst zijn de twee acteurs (en personages) te zien in het Marvel Cinematic Universe, en dat heeft wellicht grote gevolgen voor de franchise. Lees hieronder wat Deadpool & Wolverine kan betekenen voor de toekomst van Marvel.

LET OP: spoilers voor Deadpool & Wolverine!

Tijdlijnen
In de film ontdekken we dat Earth-10005, de tijdlijn van de X-Men films onder Fox, dreigt af te sterven na de dood van Wolverine. Hij is namelijk een 'anchor being', iemand wiens aanwezigheid de tijdlijn stabiel houdt.

Het is de taak van Deadpool om een nieuwe Logan naar zijn universum te brengen, zodat de tijdlijn kan blijven voortbestaan. Dit element van 'anchor beings' is iets dat nog niet eerder bestond in het MCU.

X-Men
Door het concept van 'anchor beings' heeft Marvel nu een reden om elementen uit de franchise van Fox over te nemen. Wolverine hoeft niet het enige personage te zijn dat belangrijk is voor de tijdlijnen.


Ook Deadpool zelf zou een 'anchor being' kunnen zijn. De film laat duidelijk zien dat hij dolgraag naar Earth-616 wil verhuizen, en wanneer hij dat eventueel doet, dan zou hij zomaar de mutants met zich mee kunnen brengen.

NieuwsFilm

meest populair