De beste zombiekomedie is alweer 20 jaar oud en keert terug in de bioscoop

De beste zombiekomedie is alweer 20 jaar oud en keert terug in de bioscoop

Een betere combinatie van comedy, horror en romantiek ga je niet vinden...

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum verschijnt Shaun of the Dead in augustus en september opnieuw in de Britse en Amerikaanse bioscopen. Over een Nederlandse re-release is (nog) niets bekend.

De film van regisseur Edgar Wright met Simon Pegg en Nick Frost scoort een geweldige 92% (critici) en 93% (publiek) op de beoordelingswebsite Rotten Tomatoes en was de start van de beroemde 'Cornetto'-trilogie.

Het verhaal
Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel, haalt een snack, gaat weer terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat er op een dag er allemaal zombies rondlopen en iedereen gebeten wordt.

Shaun en zijn maatje Ed hebben niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en zijn moeder te redden en ze naar hun vaste stamkroeg te brengen.

Het vervolg
Er wordt al jaren gesproken over een vervolg (fans opperen zelfs de titel From Dusk Till Shaun), maar volgens Wright gaat dat niet gebeuren en ook Pegg is er fel op tegen, om nog maar te zwijgen over een reboot/remake.



NieuwsFilm

meest populair