Remake van Stephen King-klassieker kan niet overtuigen

Remake van Stephen King-klassieker kan niet overtuigen

Een bekend geval van een vermoeiende en slepend lange productiehel...

Een fan-favoriete klassieker onder horrorliefhebbers is toch wel Misery uit 1990, gebaseerd op het boek van Stephen King. De film had onder andere James Caan en Kathy Bates in de hoofdrollen.

Bates ontving zelfs een Oscar voor haar vertolking van de gestoorde fan Annie Wilkes die auteur Paul Sheldon van haar lievelingsboekenserie Misery, gespeeld door Caan, in huis neemt na een auto-ongeluk.

Nagelbijtend spannend
De zaken nemen echter een dramatische wending als Annie het laatste deel begint te lezen waarin Sheldon besluit om Misery te laten sterven.

Annie ontpopt zich van fan tot ware psychopaat die tot het uiterste gaat om de aan bed gekluisterde Sheldon te dwingen een nieuw deel te schrijven waarin Misery nog blijkt te leven, desnoods met marteling.

Losse remake
Nu komt naar buiten dat er al enkele jaren aan een losse remake wordt gewerkt met The Weeknd als een beroemde zanger en Jenna Ortega (Scream, Wednesday, Beetlejuice 2) dit keer als zijn krankzinnige stalker.


Het project heeft naar verluidt een budget van ruim $20 miljoen dollar en zit al in de postproductiefase, alleen is er één probleem. Geen enkele distributeur wil de titel aankopen. Misschien eindelijk eens een duidelijk teken om sommige tijdloze klassiekers gewoon met rust te laten?

Ook interessant
Wist jij dat Stephen King ooit een Marvel-stripboek maakte gebaseerd op een van zijn bestsellers?
De X-Men en Stephen King zijn op het oog geen gebruikelijke combinatie. Per slot van rekening bestaat er geen verband tussen het Marvel-universum en de werelden die horrorschrijver King heeft gecreëerd. De meest recente... [Lees verder op SerieTotaal]

NieuwsFilm

meest populair