Daniel Radcliffe heeft de woede van JK Rowling op zijn hals gehaald: "hij kan zijn excuses voor zich houden"

Daniel Radcliffe heeft de woede van JK Rowling op zijn hals gehaald: "hij kan zijn excuses voor zich houden"

De Harry Potter-familie splijt door meningsverschillen over transgender-politiek en rechten van vrouwen.

De hechte Harry Potter-familie drijft langzaam uiteen door de transgender-politiek in Groot-Brittannië. De afgelopen jaren ontstonden twee kampen: het ene kamp juicht de nieuwe regels voor transgenders toe, het andere kamp maakt zich zorgen over de vrijheid die vrouwen wordt afgenomen en het feit dat tieners misschien te vroeg aan geslachtsverandering beginnen.

In april publiceerden onderzoekers van NHS een rapport dat zegt dat de zorg en de patiënten onzeker blijven over de toekomst na een interventie. Het gaat om tieners en jongvolwassenen. Sommigen hebben spijt van hun besluit, maar zijn voorgoed verminkt.

Ze blijft bewijzen verzamelen
J.K. Rowling plaatste daarop meerdere berichten op Twitter/X die hier bij Deadline te lezen valt.Zo zei ze kwaad te zijn dat geslachtsverandering te gemakkelijk genormaliseerd wordt door medici, beroemdheden, media en bedrijven. Na een documentaire bij de BBC willen sommige patiënten al niet eens meer door met hun veranderingen.

Iemand reageert bij een bericht van haar: "Ik wacht op Daniel en Emma die hun publieke excuses maken in de volledige overtuiging dat je hen zult vergeven."

Excuses hoeft ze niet
Hierop reageert de auteur met: "Nee, die excuses mogen ze houden. Sterren die zich scharen achter het afbrokkelen van met moeite verkregen vrouwenrechten en hun platform gebruiken voor het aanmoedigen van de verandering van minderjarigen mogen hun excuses bewaren voor getraumatiseerde hersteloperaties en kwetsbare vrouwen die afhankelijk zijn van uitgaansgelegenheden die alleen vrouwen toelaten."



Emma Watson, Daniel Radcliffe, Ron Weasley en Harry Melling namen destijds afstand van de uitspraken van J.K. Rowling. Andere sterren als Ralph Fiennes, Evanna Lynch en Helena Bonham-Carter waren wat milder en tactvoller - en snapten de zorgen van de beroemde auteur.

NieuwsFilm

meest populair