Waarom Tom Hardy's nieuwe keiharde actiefilm al jaren wordt uitgesteld door Netflix

Waarom Tom Hardy's nieuwe keiharde actiefilm al jaren wordt uitgesteld door Netflix

De opnames van Gareth Evans' nieuwste film zijn in 2021 al afgerond.

Een samenwerking tussen de regisseur van The Raid-films en Tom Hardy klinkt als een recept voor succes, en dat is exact waar Netflix zo'n drie jaar geleden groen licht voor gaf. Deze veelbelovende film, genaamd Havoc, laat echter nog steeds op zich wachten. Maar waarom?

Regisseur Gareth Evans staat bekend om de inmiddels iconische The Raid-films. Nadat hij in 2018 de film Apostle maakte voor Netflix, sloot de streamingdienst in 2021 een exclusiviteitsovereenkomst met Evans en kondigden ze Havoc aan.

Plot
De officiële synopsis van de film luidt als volgt: Nadat een drugsdeal mislukt, moet een doorgewinterde detective (Hardy) zich een weg banen door een criminele onderwereld om de vervreemde zoon van een politicus te redden.

Tijdens deze missie moet hij een diep web van corruptie en samenzwering dat zijn hele stad verstrikt zien te ontrafelen.

Al vier jaar bezig
De opnames van de film gingen in juli 2021 van start en kwamen in oktober van hetzelfde jaar ten einde. Dit was al een flinke prestatie, aangezien dit midden in de coronapandemie was. Er waren echter wat reshoots en extra opnames nodig, en dat is waar het probleem al vier jaar ligt.


Evans vertelde het volgende: "En toen de pandemie voorbij was, had je dit hele gedoe, omdat een groot deel van de industrie zes maanden stil lag, dat het bijna een bonanzastad werd waar iedereen de hele tijd films maakte." De acteurs waren simpelweg volgeboekt, en toen er bijna een datum werd geprikt voor de extra opnames, gingen de stakingen in Hollywood van start.

2025
Zo'n twee weken geleden gaf Evans plotseling een extreem positieve update over de film: de extra opnames waren eindelijk van start gegaan. Drie maanden geleden plaatste hij onderstaand bericht op sociale media.


Hij geeft aan dat alles nu is gefilmd en ze van start gaan met vijf tot zes maanden aan postproductie met de hoop de film in het eerste kwartaal van 2025 uit te brengen. De cast bestaat naast Hardy o.a. uit Forest Whitaker, Timothy Olyphant, Luis Guzmán en Xelia Mendes-Jones.

NieuwsFilm

meest populair