De reden waarom Anna Kendrick weigerde Joseph Gordon Levitt te zoenen

De reden waarom Anna Kendrick weigerde Joseph Gordon Levitt te zoenen

Hun twee personages in '50/50' hebben een relatie, maar een kus vond de actrice overbodig.

Het komt wel eens voor, dat acteurs een intieme scène moeten opnemen waar ze zelf niet echt fan van zijn. Zo weigerde Denzel Washington ooit al eerder Julia Roberts te kussen in The Pelican Brief. Anna Kendrick heeft een soortgelijk verhaal.

De actrice speelde een belangrijke rol in 50/50, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Joseph Gordon-Levitt. Laatstgenoemde speelt Adam Lerner, die erachter komt dat hij een kankergezwel op zijn ruggengraat heeft zitten. Zijn overlevingskans wordt geschat 50 procent. Opgelet, vanaf hieronder volgens spoilers!

Kus
Adam maakt gedurende de film behoorlijk wat dingen mee, maar komt er ook achter dat hij niet het enige slachtoffer is. Ook zijn moeder, beste vriend en nieuwe vriendin lijden met hem mee. Laatstgenoemde wordt gespeeld door Kendrick.

Zij kruipt in de huid van de psychologe Katherine 'Katie' McKay, die gevoelens voor Adam krijgt en andersom. Zij krijgen het einde dat ze verdienen, want Adam is dan kankervrij. De twee besluiten dit te vieren door op een date te gaan, maar wel een date zonder zoen.

Meningsverschil
De regisseur van de film, Jonathan Levine, wilde de film laten eindigen met een kus tussen Adam en Katherine, maar Kendrick was hier niet van gediend. De reden hiervoor? De actrice liet weten dat dit simpelweg 'verkeerd aanvoelde'.


Zo zei Kendrick al eerder: "Ten eerste ben ik al jarenlang bevriend met Joseph, dus dit maakte het ongemakkelijk. Ook denk ik dat de kus zou hebben afgeleid van het verhaal. Ik denk dat dan niet meer de ziekte centraal zou staan, maar hun romance. Ik wilde daar niet de aandacht van af leiden".

Ook interessant
De opmerkelijke reden waarom Lindsay Lohan weigerde Charlie Sheen te zoenen
Het komt wel vaker voor dat acteurs weigeren een ander filmtalent te zoenen. Zo wilde Denzel Washington Julia Roberts niet kussen in een...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair