Wat je moet weten over 'Deadpool & Wolverine' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Deadpool & Wolverine' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

De blockbuster van regisseur Shawn Levy komt morgen uit in de bioscoop.

Deze week is het zover: Deadpool & Wolverine verschijnt eindelijk in de bioscoop. Dit is de enige MCU-film die dit jaar verschijnt, en het zou zomaar één van de grootste hits van het jaar kunnen worden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film gaat kijken.

Let op! In dit artikel wordt niks besproken over de film dat niet officieel bekend is gemaakt door Marvel Studios, maar als je zonder enige info de film wil kijken, dan kun je dit artikel beter overslaan.

Verhaal
Een lusteloze Wade Wilson (Ryan Reynolds) zwoegt in het burgerleven terwijl zijn dagen als moreel flexibele huursoldaat Deadpool achter hem staan.

De thuiswereld van Wade wordt echter geconfronteerd met een existentiële dreiging in de vorm van Cassandra Nova (Emma Corrin), de kwaadaardige tweelingzus van Charles Xavier. Wade moet met tegenzin samenwerken met een nog onwilligere Wolverine (Hugh Jackman) om zijn wereld te redden.

Multiversum
Het multiversum speelt net als in films als Spider-Man: No Way Home en Doctor Strange 2 een grote rol in Deadpool & Wolverine. Zo zien we de TVA, de organisatie uit Loki die het multiversum overziet, uitbundig in de trailers.


Hugh Jackman speelt ook niet de versie van Wolverine die we allemaal kennen van de oude X-Men-films, maar een nieuwe variant wiens wereld is verwoest. We hebben in de trailers ook al varianten van Deadpool gezien, zoals Dogpool en Ladypool.

Fox
Deadpool & Wolverine is de eerste nieuwe X-Men-gerelateerde film na Disneys aankoop van 20th Century Fox. De film lijkt gelijktijdig een overbrugging tussen het Fox-tijdperk en het MCU en een eerbetoon aan het Fox-tijdperk. Zo zagen we o.a. personages als Sabretooth, Pyro en Toad uit de eerste drie X-Men-films.


In de laatste trailer werd ook de terugkeer van Laura/X-23 uit Logan onthuld, maar de film bevat veel meer verrassingen. De beelden uit de marketing zijn schijnbaar uit een klein gedeelte van de film om zo min mogelijk te onthullen. De film verschijnt morgen in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair