Paul Verhoeven misleidde Sharon Stone: "Wij kunnen niets zien"

Paul Verhoeven misleidde Sharon Stone: "Wij kunnen niets zien"

Sharon Stone was woedend omdat ze zonder toestemming in controversiële scènes van Basic Instinct verscheen.

Wat was Sharon Stone boos bij de première van Basic Instinct in 1992. Ze had immers het eindresultaat niet gezien en werd geconfronteerd met beelden waar haar toestemming voor nodig was - maar dat was niet gebeurd.

Bij de filmopnamen van de scène waarin ze ondervraagd wordt, is haar blote vagina te zien. En al is dat beeld anno 2024 weinig spectaculair, anno 1992 kon dat voor een Hollywood-actrice betekenen dat haar carrière over was. Geen beste zet dus van de betrokken regisseur en filmstudio.

Controversieel werk
Op die première sloeg Sharon dan ook Paul Verhoeven vol in het gezicht. De controversiële, Hollandse regisseur had haar immers gevraagd haar slipje uit te doen vanwege de reflectie van de witte jurk. Hij misleidde haar vervolgens met de hoogte van de camera en beweerde: "We kunnen niets zien."

In die tijd werd niet gewerkt met intimiteitscoördinatoren, waardoor de wensen van Sharon niet werden afgewogen door de filmmakers. Ook had die scène wel degelijk impact op haar reputatie: Ze verloor de voogdij over haar zoon, toen ze een fikse hersenbloeding kreeg. De rechter dacht niet dat ze een goede moeder was.

Haar standpunt telt
Sharon schreef in haar memoires The Beauty of Living Twice, bij Bol.com hier: "Ja, er zijn veel meningen over dit onderwerp. Maar aangezien die vagina van mij is, zijn die andere standpunten bulls**t."



Bovendien kreeg ze maar 500.000 Amerikaanse dollar voor die spraakmakende rol, terwijl Michael Douglas daar 14 miljoen voor kreeg. Hij was toen al een bekende ster en Sharon niet. Nochtans is het gat in salaris erg groot. Stukjes uit de film staan in de YouTube-video van StudiocanalUK.

NieuwsFilm

meest populair