Hugh Jackman werd Wolverine door toeval: deze twee acteurs gingen hem voor

Hugh Jackman werd Wolverine door toeval: deze twee acteurs gingen hem voor

Dougray Scott had al getekend voor de rol, maar moest hier toch vanaf zien.

Over niet al te lang kunnen we eindelijk gaan genieten van de derde Deadpool-film, Deadpool & Wolverine. Natuurlijk keert Hugh Jackman terug als de geliefde superheld, maar dit had er allemaal heel anders uit kunnen komen te zien.

Toen de eerste X-Men gemaakt ging worden, leek het er een tijdje op dat de rol niet naar Jackman, maar naar Dougray Scott zou gaan. Sterker nog, de acteur tekende zelfs voor de superheldenrol en zou dus de norse mutant met adamantium-klauwen gaan neerzetten.

Probleem
Er was echter een probleem: de acteur was ook gecast in Mission: Impossible 2, maar de opnames van deze film duurden heel wat langer dan gedacht. Tot overmaat van ramp raakte Scott ook nog eens gewond tijdens een motorongeluk op de set.

Als gevolg hiervan moest de acteur een lange tijd rustiger aan doen. Op het laatste moment moest de acteur dus afzien van de Wolverine-rol. Regisseur Bryan Singer had niet meer lang om een vervanger te vinden.

'Onbekend'
Toch leek Singer een goede vervanger te hebben gevonden in een nog relatief onbekende Australische acteur: Hugh Jackman. Hoewel hij niet de eerste of zelfs tweede keuze was, bleek Jackman al snel de perfecte kandidaat


Met zijn fysieke verschijning, intensiteit en charme groeide de acteur al snel uit tot de favoriete X-Men. Jackman bracht het personage van Wolverine tot leven op een manier die zowel fans als critici aanstond, waardoor hij nog vele keren mocht terugkeren voor de nu zo iconische rol.

Aanraden
Voordat Singer terecht kwam bij Jackman dacht hij dat Russel Crowe een goede Wolverine zou kunnen neerzetten. Laatstgenoemde had echter geen interesse, maar raadde wel zijn landgenoot Jackman aan voor de rol. Dit advies bleek uiteindelijk goud waard te zijn.


Jackman kroop voor het eerst in de huid van Wolverine in X-Men (2000) en zal nu, 24 jaar later, sowieso nog een enkele keer te zien zijn in Deadpool & Wolverine. Dankzij deze rol vestigde Jackman zijn naam als een van de meest geliefde acteurs van zijn generatie.

Ook interessant
SerieTotaal interviewt Hans Teeuwen en Max Porcelijn over 'Jackson & Malone'
Vanaf vandaag is bij Videoland Jackson & Malone te bekijken, de eerste serie waarin 's lands meest notoire komiek Hans Teeuwen een grotere rol speelt dan Sinterklaas of de stem van een butlerende schildpad. Hij schreef de.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair