'Basic Instinct' Sharon Stone over 'spannende scènes': "Het gaat minder om de mannelijke fantasie"

'Basic Instinct' Sharon Stone over 'spannende scènes': "Het gaat minder om de mannelijke fantasie"

De actrice zegt dat vandaag de dag 'pikante momenten' in films realistischer in beeld worden gebracht.

Sharon Stone was afgelopen vrijdag aanwezig op het Taormina Film Festival, om daar een prestigieuze filmprijs in ontvangst te nemen. De actrice blikte tijdens het event terug op alle veranderingen die plaatsvinden in de filmindustrie.

Volgens de actrice, bekend van pareltjes als Basic Instinct en Casino, gaat het er nu heel anders aan toe: "De wereld is echt behoorlijk veranderd sinds 1992. Toen ik 'Basic Instinct' maakte, werd dit gezien als een schandaal. Dat is nu niet langer het geval".

Hollywood
Stone vervolgt: "Studio's werken nu op een andere manier. Nu maken zij blockbusters die 100 miljoen dollar kosten, soms zelfs meer dan 200 miljoen dollar. Toen ik 30 jaar geleden al deze prachtige films maakte, kostten deze maximaal 60 miljoen dollar".

"Nu zien we dat streamingdiensten alsmaar groter worden. Ik denk niet dat dit per se een slechte zaak is. We keren hierdoor ook weer terug naar het maken van kleinere maar wel relevantere films. Dat zie ik persoonlijk graag".

'Pikante' films
De actrice heeft het eveneens over seks in films. Zo gaat ze verder: "Komt met films als 'Challengers' en 'Love Lies Bleeding' seks terug in films? Ook dit vind ik prima. In series komt dit nog veel voor, maar seks en seksualiteit horen nu eenmaal bij het leven. Geen van ons zou hier zijn als dat niet zo was".


"Wat ik wel duidelijk merk is dat meer vrouwen nu schrijven, produceren en films maken. Films gaan minder over de fantasieën van mannen hoe vrouwen zouden moeten zijn. We nemen afstand van de mannelijke fantasie en werken meer toe naar een menselijke conditie, die veel dichterbij de waarheid staat".

NieuwsFilm

meest populair