Halle Berry haalt uit naar haar eigen 'Catwoman': "Echt om te huilen"

Halle Berry haalt uit naar haar eigen 'Catwoman': "Echt om te huilen"

De actrice was absoluut geen fan van het script, maar kon er weinig verandering in brengen.

Halle Berry heeft natuurlijk al heel wat sterke rollen neergezet. Denk bijvoorbeeld maar aan Monster's Ball, waarvoor ze zelfs een Oscar won. Dit was misschien wel het hoogtepunt van haar carrière, maar nu laat zij zich uit over het dieptepunt.

Voordat superheldenfilms echt in waren, besloot Berry in de huid te kruipen van Catwoman in 2004. Dit was bedoeld als een oorsprongsverhaal voor de katachtige femme fatale, met thema's als de duistere kant van de schoonheidsindustrie.

Verhaal
In de film is Berry te zien als Patience Phillips, een kunstenares die uit de dood wordt herrezen met katachtige krachten. Zij neemt het vervolgens op tegen Laurel Hedare (Sharon Stone), een supermodel dat is uitgegroeid tot een superschurk.

Het giftige product van Hedare is een revolutionaire schoonheidscrème, die de effecten van veroudering kan omkeren. Als je echter stopt met deze te gebruiken, zal je lichaam desintegreren. Berry blikt nu terug op dit bizarre verhaal.

Script
Zo begint de actrice: "Ik vond het idee van Catwoman die vrouwen redt van een gezichtscrème altijd al zwak. Alle andere superhelden redden de wereld, maar ik moest vrouwen redden van een crème..."


"Ik wist vanaf het begin al dat dit geen geweldig verhaal was, maar ik bevond me toen nog op een fase in mijn carrière dat ik er niet echt tegenin kon gaan. Ik ging er destijds dus wel mee akkoord, maar dat zou vandaag de dag niet het geval zijn".

NieuwsFilm

meest populair