FX onthult de pakkende titel voor eerste 'Alien'-serie en hoopt nu al op een tweede seizoen

FX onthult de pakkende titel voor eerste 'Alien'-serie en hoopt nu al op een tweede seizoen

Hoewel de serie nog niet eens op het scherm is verschenen heeft FX het volgens FX-netwerkbaas John Landgraf al over een tweede seizoen.

Wederom goed nieuws voor Alien-fans; niet alleen komt Alien: Romulus volgende maand naar de bioscopen, de productie van Noah Hawley's Alien-serie is gisteren afgerond en heeft een titel gekregen.

De FX-serie is getiteld Alien: Earth en zal dienen als prequel van Ridley Scotts film Alien uit 1979. Het eerste seizoen zal naar verluidt uit acht afleveringen bestaan.

Nog genoeg te doen voor de release
Hawley bevestigde aan Variety dat de productie is afgerond, en dat hij nu te maken heeft met een lang en vol postproductie en visuele-effectenschema tot aan de release in 2025.

"Het is een erg grote serie en het is fijn om er wat tijd voor te hebben. Het eerste jaar wil je niet in tijdnood komen," legt Hawley uit.

Een terugkerende televisieserie
Hoewel de serie nog niet eens op het scherm is verschenen, heeft FX Networks het volgens FX-voorzitter John Landgraf al over een tweede seizoen. Dit, "ervan uitgaande dat het een terugkerende televisieserie is, zoals we hopen."



Landgraf vertelde dat het netwerk "optimistisch is over 'Alien: Earth'" en dat ze "willen dat Hawley een tweede seizoen schrijft van de serie, voordat hij zich stort op een nieuw 'Fargo'-seizoen."

De cast
Naast een cast is er nog niet veel verdere informatie bekendgemaakt over de Alien: Earth.

De hoofdrollen van de FX-serie worden gespeeld door Sydney Chandler, Timothy Olyphant, Alex Lawther, Essie Davis, David Rysdahl, Samuel Blenkin, Adarsh Gourav, Babou Ceesay, Jonathan Ajayi, Erana James, Lily Newmark, Diêm Camille en Adrian Edmondson.

NieuwsFilm