Waarom de briljante actiefilm met Ryan Gosling nooit een vervolg kreeg

Waarom de briljante actiefilm met Ryan Gosling nooit een vervolg kreeg

'The Nice Guys' van Shane Black is onwijs geliefd, maar heeft nog steeds geen vervolg gekregen.

Tegenwoordig klaagt men dat Hollywood zich te veel bezighoudt met het maken van vervolgen en remakes in plaats van het bedenken van nieuwe films, maar in sommige gevallen is het juist zonde dat er nooit een vervolg is gekomen op een bepaalde film. De film The Nice Guys is hier een goed voorbeeld van.

Ryan Gosling en Russell Crowe speelden de hoofdrollen in een van de meest geliefde actiekomedies van de laatste jaren, maar een vervolg zat er simpelweg niet in.

Verhaal
Holland March (Gosling) is een ongelukkige privédetective in het Los Angeles van 1977. Jackson Healy (Crowe) is een ingehuurde handhaver die mensen pijn doet voor de kost. Het lot verandert hen in onwaarschijnlijke partners nadat een jonge vrouw genaamd Amelia (Margaret Qualley) op mysterieuze wijze verdwijnt.

Healy en March ontdekken al snel op een harde manier dat gevaarlijke mensen ook op zoek zijn naar Amelia. Hun onderzoek brengt hen naar duistere plaatsen, aangezien alle anderen die bij de zaak betrokken raken, dood lijken te eindigen.

Geliefd, maar geen succes
De film werd destijds onwijs sterk ontvangen door critici en is door de jaren heen alleen maar populairder geworden. Helaas werd de film uitgebracht rond dezelfde tijd als de blockbusters Captain America: Civil War en The Angry Birds Movie.


The Nice Guys wist daardoor slechts 71 miljoen dollar op te halen aan de wereldwijde box office. Over het algemeen wordt een film winstgevend als het dubbel het productiebudget heeft omgezet in verband met o.a. marketing. De film had een productiebudget van 50 miljoen dollar, dus een omzet van 71 miljoen was simpelweg te weinig om een vervolg te verantwoorden.

Veel vraag naar
Ondanks het feit dat de film geen financieel succes was, blijven fans maar vragen om een vervolg. Eerder dit jaar reageerden Ryan Gosling en producent Ken Kao nog op de vraag of er ooit nog een vervolg komt.


Kao was verrassend optimistisch, maar Gosling zag het meer somberder in. Zo stelt hij in bovenstaand interview voor The Fall Guy het volgende: "We openden tegenover Angry Birds. En Angry Birds heeft ons gewoon vernietigd."

Kijken
Als je The Nice Guys nog nooit hebt gezien, kan je de film nu gewoon op Prime Video bekijken.

NieuwsFilm

meest populair