Ryan Reynolds werd nauwelijks betaald voor de eerste 'Deadpool'-film

Ryan Reynolds werd nauwelijks betaald voor de eerste 'Deadpool'-film

Het was verre van zeker of de eerste blockbuster een succes zou worden.

Het is bijna zo ver en dan kunnen we eindelijk genieten van dé zomerblockbuster van dit jaar, Deadpool & Wolverine. Dit is alweer de derde Deadpool-film, maar volgens hoofdrolspeler Ryan Reynolds had het allemaal heel anders kunnen lopen.

De eerste Deadpool-blockbuster verscheen in 2016, maar het was behoorlijk lastig om dit project van de grond te krijgen. Reynolds zegt dat hij maar liefst 10 jaar lang zijn best moest doen om de eerste film eindelijk te kunnen en mogen maken.

Onzeker
Aangezien het verre van zeker was dat dit een succes ging worden, moest de acteur genoegen met een klein salaris en moest hij zelfs sommige dingen uit eigen zak betalen. Zo begint Reynolds: "Toen 'Deadpool' eindelijk het groene licht kreeg had ik er echt geen idee van dat dit een succes zou worden".

"Ik was zelfs bereid niet betaald te krijgen, zodat we de film toch konden maken. Ik kreeg toch een klein salaris, maar dit heb ik gebruikt om ervoor te zorgen dat schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick de opnames konden bijwonen op de set. Ik heb zelf voor het schrijversteam betaald".

Succes
Reynolds vervolgt: "Toch heb ik er veel van geleerd. Ik denk dat een van de grote vijanden van creativiteit te veel tijd en te veel geld is. 'Deadpool' moest echter gemaakt worden in een korte tijd met een minimaal budget".


"Ik was enorm geconcentreerd op dit personage, op elk detail. Ik had me in een lange tijd niet meer zo goed gevoeld bij een filmproject. Ik wilde me vaker zo voelen, niet alleen tijdens de 'Deadpool'-franchise, maar ook alle andere films die ik nog zou gaan maken. Ik ben er dus zeker op 'vooruit gegaan'".

NieuwsFilm

meest populair