De 'Gladiator II'-versie die we nooit te zien krijgen: "een ijskoud meesterwerk"

De 'Gladiator II'-versie die we nooit te zien krijgen: "een ijskoud meesterwerk"

Het ongebruikte scenario van Nick Cave bevatte tijdreizen, Jezus en de Vietnamoorlog.

Na jaren wachten komt Gladiator II er eindelijk aan. De film volgt Lucius, de kleine jongen uit de eerste film, die in de voetstappen treedt van Maximus (Russell Crowe).

Crowe is niet in deze film te zien, maar dat was bijna wel het geval geweest. Nog niet zo lang geleden was er namelijk het plan om het vervolg over Maximus te maken, met een verhaal dat nu "een meesterwerk" wordt genoemd.

Nick Cave
Dat komt van muzikant Nick Cave, die in opdracht van Crowe het scenario voor de film onder handen nam. "[Ik vroeg hem:] 'Stierf je niet aan het einde van de eerste film?' 'Ja, zoek jij het maar uit,' [kwam het antwoord]," aldus Cave.

"Dus [Maximus] gaat naar het vagevuur en wordt naar beneden gestuurd door de goden, die aan het sterven zijn in de hemel omdat [Christus] steeds populairder wordt," zo legt Cave het verhaal uit. "Dus sturen ze Gladiator terug om Christus en zijn volgelingen te doden."

Christ Killer
Cave vertelt dat hij de film "Christ Killer" wou noemen. "Aan het einde kom je erachter dat hij zijn zoon moest doden en dat hij door de goden misleid werd. Dan wordt hij deze eeuwige krijger," vertelt hij.


De film zou dan eindigen met "een 20 minuten durende oorlogsscène die alle oorlogen in de geschiedenis volgt, tot aan Vietnam en al dat soort dingen en het was waanzinnig." Cave noemt het "een ijskoud meesterwerk."

Gladiator II
Het scenario werd nooit verfilmd omdat Crowe het niks vond, en uiteindelijk maakte Ridley Scott dus de versie die binnenkort in de bioscoop verschijnt. Daarin spelen de goden zo te zien geen rol.


De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Paul Mescal. Andere rollen zijn weggelegd voor Denzel Washington, Joseph Quinn, Pedro Pascal en meer. Connie Nielsen keert terug als haar personage uit de eerste film.

Ook interessant
Worden deze twee blockbusters de volgende 'Barbenheimer'?
De zomer van 2023 was een immens succes voor bioscopen over de hele wereld. Twee films waren goed voor een opbrengst van meer dan 2 miljard dollar. Het gaat hier om Barbie en Oppenheimer. Kunnen de twee onderstaande films... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair