Wat je moet weten over de spectaculaire rampenfilm 'Twisters' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over de spectaculaire rampenfilm 'Twisters' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Jan de Bonts 'Twister' is bijna 30 jaar oud, maar deze week verschijnt er gewoon een vervolg.

De laatste jaren zijn zogeheten 'legacy sequels' helemaal in. Denk bijvoorbeeld aan de megahit Top Gun: Maverick en de onlangs uitgebrachte Beverly Hills Cop: Axel F. Deze week verschijnt er ook een vervolg op een klassieker in de bios, namelijk Twisters..

De filmzomer van 2024 raast door met het vervolg op Jan de Bonts klassieke rampenfilm uit 1996.

Verhaal
Achtervolgd door een traumatische tornado-ervaring, wordt Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones) door haar vriend Javi (Anthony Ramos) teruggelokt naar de open vlaktes om een ??baanbrekend nieuw volgsysteem te testen.

Ze treft al snel Tyler Owens (Glen Powell), een charmante maar roekeloze superster op sociale media die gedijt in het posten van zijn stormachtervolgingen. Terwijl het stormseizoen heviger wordt, vechten Kate, Tyler en hun concurrerende teams voor hun leven terwijl meerdere systemen samenkomen boven centraal Oklahoma.

Standalone
In tegenstelling tot legacy sequels als Top Gun: Maverick, is Twisters geen direct vervolg op het origineel. Dit was echter niet altijd het plan. Sterker nog: het was in eerste instantie de bedoeling dat Joseph Kosinski, de regisseur van Top Gun: Maverick, een remake zou maken.


Helen Hunt, de hoofdrolspeelster van Twister, had een direct vervolg voorgelegd. Haar idee werd afgewezen en in 2022 werd dan Twisters bekendgemaakt, een alleenstaand vervolg op het origineel. Verwacht dus niet veel bekende gezichten terug te zien.

Veel talent
De regisseur die het stokje van Jan de Bont overneemt is Lee Isaac Chung, de regisseur van de gerenommeerde film Minari. Twisters heeft ook een indrukwekkende cast bij elkaar gekregen.


Naast de eerdergenoemde hoofdrolspelers hebben acteurs als David Corenswet (Superman), Katy O' Brien (Love Lies Bleeding), Brandon Perea (Nope) en Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina) bijrollen in de film. Twisters is vanaf donderdag 18 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair