Quentin Tarantino niet te spreken over deze Stephen King-verfilming: "man, wat was ik teleurgesteld"

Quentin Tarantino niet te spreken over deze Stephen King-verfilming: "man, wat was ik teleurgesteld"

Quentin Tarantino heeft kritiek op de Stephen King-verfilming Salem's Lot uit 1979

De boeken van schrijver Stephen King hebben maar liefst 87 adaptaties naar het grote scherm gekregen. Denk maar aan films als The Shawshank Redemption en The Shining. Toch is niet elke boekverfilming een succes.

Aan de boeken van Stephen King hangt een indrukwekkend lijstje aan boekverfilmingen. Topregisseur Quentin Tarantino laat echter weten dat hij niet van elke verfilming een groot fan is. In één film was hij zelf naar eigen zeggen teleurgesteld.

Tarantino
Als er een filmmaker met een uitgesproken mening is, dan is het Quentin Tarantino wel. De Pulp Fiction-regisseur liet zich in het verleden al vaker kritischer uit over verschillende films. Ook weigerde hij The Sound of Music te kijken, puur omdat hij de poster lelijk vond.

Gezien er maar liefst 87 boekverfilmingen van Stephen King zijn, kan niet elke film of serie een voltreffer zijn. In zijn boek Cinema Speculation vertelt Tarantino over Salem's Lot, een tweedelige serie uit 2004.

Salem's Lot
Op papier klinkt het als iets dat niet kon mislukken. De regie van Salem's Lot was in handen van de -regisseur Tobe Hooper. De hoofdrollen waren weggelegd voor David Soul en James Mason.



Salem's Lot vertelt het verhaal van schrijver Ben Mears die naar zijn geboortestad afreist, waar hij tot de ontdekking komt dat het geteisterd wordt door vampiers. Hoewel de opzet niet verkeerd was, kwam Quentin Tarantino van een koude kermis thuis.

Teleurstellend
De verwachtingen waren op het moment van de release hooggespannen voor de Amerikaanse regisseur. "Wanneer ik het eindelijk kon zien, was ik voorbereid op iets geweldigs", aldus Tarantino.



De Kill Bill-regisseur ervaarde het uiteindelijk als een slechte TV-film en een grote teleurstelling. "Ik heb het een paar jaar geleden nogmaals geprobeerd, maar ik heb het na 25 minuten alweer uitgezet", concludeert Tarantino.

Ontvangst
Hoewel Quentin Tarantino geen fan was van de boekadaptatie, mocht de miniserie wel baten bij het grote publiek. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een solide 89 procent. De publieksscore staat op een keurige 65 procent.



Helaas is Salem's Lot momenteel nergens te streamen. Liefhebbers van het Horrorgenre kunnen echter wel een DVD op de kop tikken via Bol.

NieuwsFilm

meest populair