Cailee Spaeny heeft Sigourney Weaver als Ripley "maandenlang" bekeken ter voorbereiding van haar rol in 'Alien: Romulus'

Cailee Spaeny heeft Sigourney Weaver als Ripley "maandenlang" bekeken ter voorbereiding van haar rol in 'Alien: Romulus'

"Maar ik voelde me nooit geïntimideerd," maakt de actrice duidelijk.

In een recent interview met Total Film onthulde actrice Cailee Spaeny hoe ze zich voorbereidde op haar rol van 'nieuwe vrouwelijke hoofdrolspeelster van de Alien-franchise'.

Sigourney Weaver wordt al jarenlang als boegbeeld gezien van de franchise en nu is het aan Spaeny om de vlammenwerper over te nemen.

Angstaanjagend
Spaeny speelt Rain Carradine, een vrouw die deel uitmaakt van een groep ruimtekolonisten die een verlaten ruimtestation doorzoeken. Hier krijgt ze te maken met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum.

Om zich voor te bereiden op haar nieuwe rol vertelde Spaeny dat ze "haar (Weavers) acteerwerk maandenlang" keer op keer bekeek. "Maar ik voelde me nooit geïntimideerd," maakt de actrice duidelijk.

Geen last
"De rol was niet geschreven voor een vrouw, er was vrijheid," legt ze uit. "Sigourney zorgde ervoor dat geen enkele vrouw zich ongemakkelijk voelt bij het spelen van een hoofdrol in de Alien-franchise."



Alien: Romulus is vanaf 15 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair