Tom Hanks verdedigt 'Forrest Gump' tegen kritiek in vergelijking met 'Pulp Fiction'

Tom Hanks verdedigt 'Forrest Gump' tegen kritiek in vergelijking met 'Pulp Fiction'

Hij vindt de film van Quentin Tarantino een meesterwerk, maar zegt dat zijn klassieker terecht won.

Tom Hanks heeft al in heel wat pareltjes gespeeld. Forrest Gump wordt vaak bestempeld als een van zijn beste werken, maar toch is hier ook vaker kritiek op. Nu neemt de hoofdrolspeler het voor zijn werk op.

Hanks, die opnieuw samenwerkt met het Forrest Gump-duo regisseur Robert Zemeckis en actrice Robin Wright aan Here, wist in 1994 hoge ogen te gooien met Forrest Gump. De film was maar liefst goed voor zes Oscars, waaronder die voor beste film. Toch is dit in de ogen van menig filmfanaat niet verdiend.

Andere topper
Datzelfde jaar verscheen namelijk ook Pulp Fiction, in de ogen van de nodige cinefielen de beste film van Quentin Tarantino. De regisseur ging echter met lege handen naar huis en mocht geen enkel van de felbegeerde gouden beeldjes in ontvangst nemen.

Menig fan vond dit schandalig. Zelfs Hanks zelf erkent dat Pulp Fiction een pareltje is: "Elk jaar weer zie ik weer een artikel langskomen met de titel: 'Deze film had de Oscar moeten winnen voor beste film'. Elke keer weer gaat het om Pulp Fiction. Dit is zonder enige twijfel een meesterwerk".

Kritiek
Toch heeft Hanks ook genoeg van de kritiek op Forrest Gump. Recentelijk haalde Taylor Sheridan, het brein achter Yellowstone, nog uit naar de klassieker. Hanks begrijpt dat sommige kijkers Pulp Fiction beter vinden, maar vindt Forrest Gump ook nog steeds een topfilm.


"Er zijn veel boeken over 'de beste films aller tijden'. Vaak ontbreekt Forrest Gump, omdat mensen het te zoetsappig en nostalgisch vinden. Het is echter een hele mooie film, over hoe het is om een mens te zijn. Dat vind ik zelf heel emotioneel".

NieuwsFilm

meest populair