Die enorme verrassing in 'Captain America: Brave New World': dit moet je weten!

Die enorme verrassing in 'Captain America: Brave New World': dit moet je weten!

De eerste trailer van de nieuwe MCU-film onthulde de schurk van de film: Red Hulk.

De eerste trailer van Captain America: Brave New World heeft de verwachtingen van MCU-fans overtroffen met een stortvloed aan verrassingen. De grootste onthulling was ongetwijfeld de slechterik van de film: Red Hulk. Maar wie is deze mysterieuze antagonist?

Red Hulk is het alter ego van General Thunderbolt Ross, een personage dat in de nieuwe film vertolkt wordt door de iconische acteur Harrison Ford. Ross maakte zijn debuut in de Marvel-strips in 1962, in "The Incredible Hulk #1". Vanaf het begin was Ross een constante bedreiging en vijand voor Bruce Banner, oftewel The Hulk.

Woede
Het personage Red Hulk werd geïntroduceerd door Marvel in 2008. In tegenstelling tot de groene Hulk, behoudt Red Hulk zijn intelligentie na de transformatie. Waar Bruce Banner verandert in de Hulk wanneer hij boos wordt, is woede juist de achilleshiel van Red Hulk; hij wordt zwakker naarmate zijn woede toeneemt.

In de strips bleef de ware identiteit van Red Hulk lange tijd een goed bewaard geheim. Pas na enkele jaren werd onthuld dat General Thunderbolt Ross zelf de Red Hulk is. Hoewel hij aanvankelijk als een schurk opereerde, werd Red Hulk uiteindelijk een bondgenoot van Hulk. Op een gegeven moment werd hij zelfs lid van The Avengers en richtte later zijn eigen superheldenteam op, genaamd The Thunderbolts.

President
General Thunderbolt Ross is geen onbekende in het MCU. Hij verscheen eerder in The Incredible Hulk en Captain America: Civil War, gespeeld door de inmiddels overleden acteur William Hurt. Voor Captain America: Brave New World neemt Harrison Ford het stokje over. In de nieuwe film is Ross niet langer een militaire generaal, maar de president van de Verenigde Staten.



Fans zullen tot 12 februari moeten wachten om te ontdekken welke rol Thunderbolt Ross en Red Hulk precies zullen spelen in het MCU. Later in 2025 verschijnt ook de film Thunderbolts*, maar het is nog niet bekend of Harrison Ford in deze film te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair