Ontdek wat 'Alien: Romulus' in petto heeft voor fans van de legendarische 'Alien'-franchise

Ontdek wat 'Alien: Romulus' in petto heeft voor fans van de legendarische 'Alien'-franchise

Na een interview met Alvarez, zie je; de crew die achterna wordt gezeten door facehuggers, meer van de chestburster-scène en meer van het duo Rain en Andy.

Volgens de nieuwe featurette van Alien: Romulus, zal de nieuwste film horror terugbrengen naar de franchise.

"Het idee achter deze film was om het echt terug te brengen naar de basis en er weer een pure horrorfilm van te maken," aldus de regisseur Fede Álvarez.

Huiveringwekkende sfeer
De regisseur heeft al de nodige ervaring met horrorfilms, zo regisseerde hij onder andere Evil Dead en Don't Breathe 1 en 2. Deze ervaring is aan de duistere en huiveringwekkende sfeer van de featurette goed terug te zien.

Na een interview met Alvarez, zie je; de crew die achterna wordt gezeten door facehuggers, meer van de chestburster-scène en meer van het duo Rain (Cailee Spaeny) en Andy (David Jonsson).

De kern van het verhaal
"Toen Rains vader stierf, liet hij Andy achter om een soort verzorger te zijn," vertelt Álvarez "Maar Andy is een beetje beschadigd en hij is een ouder model."



Hij vertelt verder dat Andy "dus meer een jongere broer voor haar wordt" en volgens de regisseur is "deze relatie en hoe dit zich ontvouwt als alles fout gaat" de kern van het verhaal.

Alien: Romulus speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Alien (1979) en Aliens (1986) en volgt een groep ruimtekolonisten die een verlaten ruimtestation doorzoeken. Hier krijgen ze te maken met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum. Er volgt een gevecht dat ze zonder enige hulp van buitenaf moeten zien te overleven.

Oog in oog met Xenomorphs
We houden onze adem in en proberen niet te schreeuwen (van ongeduld). Vanaf 14 augustus zullen we samen met de ruimtekolonisten oog in oog staan met de Xenomorphs in de bioscoop.

NieuwsFilm